Berger: Nem leszünk mindig junior csapat

Vágólapra másolva!
Gerhard Berger a Toro Rosso istálló résztulajdonosa idővel majd ki szeretne lépni a Red Bull csapat árnyékából, és saját lábra állítaná alakulatát. A jövőben szívesen dolgozna tovább mostani pilótáival, Liuzzival és Speeddel.
Vágólapra másolva!

Mióta a télen a Red Bull felvásárolta a Minardi istállót, azóta a Toro Rosso lényegében az osztrák energiaital-gyártó cég junior csapata. A pilóták is azok közül kerültek ki, aki valamilyen módon kapcsolatban álltak a Red Bull "nagy" csapatával.

Gerhard Berger, a Toro Rosso egyik tulajdonosa azonban majd szeretne kilépni a Red Bull mögül: "Nem rossz szerepkör junior csapatnak lenni sem, de szeretnénk, ha az istálló előrébb tudna lépni. Biztos vagyok benne, hogy nem leszünk mindig a Red Bull második számú alakulata. Egyértelmű célunk, hogy az előtérbe akarunk kerülni."

"A Red Bull junior csapata megjelölés nem teljesen illik ránk, még akkor sem, ha természetesen mindent megteszünk, hogy a kiszemelt fiatal tehetségeknek lehetőséget adjunk"- folytatta az egykori pilóta. A Red Bull jövő évi felállása egyelőre nem ismert, de még az is előfordulhat, hogy Klien elveszti a helyét. Eközben a "leányvállalatnál" Liuzzi és Speed helye is biztosnak tűnik.

"Szívesen dolgoznék továbbra is a jelenlegi két pilótával"- mondta Berger, aki már többször hangot adott azon véleményének, hogy elégedett mindkét versenyzője teljesítményével.

A résztulajdonos nem favorizálja azt a válogatási elvet, hogy valakinek a nemzetisége miatt kellene lehetőséget kapnia a száguldó cirkuszban: "Nem értek egyet azokkal a véleményekkel, melyek szerint több amerikai, orosz vagy éppen kínai pilótára lenne szükség a Forma-1-ben. Én egyszerűen csak a legjobb adottságokkal rendelkező sofőröket akarom kiválasztani, teljesen mindegy, hogy fehér, fekete, vagy sárga a bőrszínük"- tette világossá felfogását az osztrák.

A Toro Rosso az idei szezonban igazán jól teljesít, és néha egy-egy kiugró eredményt is fel tudott mutatni, de Berger szerint jövőre még inkább felszálló ágba kerülhet a gárda. Ennek legfőbb oka pedig a Red Bullal való együttműködés lehet, hiszen a nagy tekintélyű tervezőmérnök, Adrian Newey bizonyára vet majd egy-két pillantást a 2007-es Toro Rosso modellre is. "Newey munkásságának hatása igazán csak jövőre fog érzódni, úgyhogy még türelemmel kell lennünk"- mondta Berger.

"Adrian jelenleg a munka kellős közepén van, a Red Bull fejlesztésén dolgozik minden erejével. De jövőre a két csapat közti szövetség közös munkában is meg fog mutatkozni, abból pedig csak profitálhatunk"- fejezte be bizakodva Gerhard Berger.