Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Brawn: A Ferrari lassan kifut az időből

Vágólapra másolva!
A Ferrari technikai igazgatója, Ross Brawn bevallotta, ha az észak-amerikai versenyeken nem tudnak közelebb kerülni a Renault-hoz, elbúcsúzhatnak az idei bajnoki címtől, ugyanis már nem lesz elég idejük a fordításra.
Vágólapra másolva!

"A következő két verseny roppant fontos a Ferrarinak" - mondta Brawn. "Szomorú lennék, ha a Francia Nagydíjat ennél nagyobb hátránnyal kellene megkezdenünk. Egyre kevesebb verseny van hátra, így tennünk kell valamit, hogy megfordítsuk a sorrendet, ha továbbra is harcban szeretnénk maradni a bajnoki címért."

A Ferrari igen gyengén kezdte a Kanadai Nagydíjat, hiszen sem Michael Schumacher, sem pedig Felipe Massa nem került ebe az első tízbe. Ugyan Alonso szerint az olaszok csak altattak, Brawn elmondta, a relatíve gyenge szereplésük a piszkos pályának, és az alacsony hőmérsékletnek tudható be. A szakember azonban nem aggódik, mert véleménye szerint, ha javulnak a körülmények, jobbak lehetnek.

"Az abroncsoknak kell egy bizonyos hőmérséklet ahhoz, hogy megfelelően teljesítsenek, azonban most nem voltak meg ezek a körülmények, hiszen jóval hűvösebb volt, mint amire számítottunk, így nem tudtuk üzemi hőfokra hevíteni a Bridgestone gumikat. Az autó nem tapadt rendesen, és a pálya is poros volt."

"Nagyon csúszós volt az aszfalt, az abroncsok szemcsésedtek, és ilyenkor egyszerűen képtelenség hozni az eredményeket" - magyarázta a Ferrari műszaki igazgatója. "Nem volt egyszerű a helyzetünk, pedig két különböző keveréket is kipróbáltunk, de mindkettő azonos eredményt hozott. Optimista vagyok a szombatot illetően, mert akkor már több gumi lesz a pályán, és az előrejelzések szerint melegebb is lesz az idő, így ismét visszatérhetünk az élre."

"Tudjuk, hogy az abroncsaink jól teljesítenek, ha megoldjuk a szemcsésedést, mellyel a nyitónap küszködtünk. Végeredményben elégedett vagyok, így optimistán várom a folytatást."

Brawn azt is bevallotta, Felipe Massán is rengeteg fog múlni az elkövetkezendő versenyeken, hiszen a brazilnak is pontokat kell lopnia a Renault-tól, mert Alonso akkor is megvédheti bajnoki címét, ha a szezon további megmérettetésein folyamatosan a második helyen végez.

"Nagyobb léptekben kell felzárkóznunk a Renault-hoz és Alonsóhoz" - folytatta Brawn. "Fernandonak mostantól kezdve a második hely is elég ahhoz, hogy megszerezze a bajnoki trófeát, így Felipén rengeteg fog múlni. Abban is reménykedünk, hogy Alonso néhány versenyt nem fejez majd be."

"Felipe fantasztikus versenyző, így nem aggódom miatta. Ha jó autó van alatta, és az abroncsai is megfelelően teljesítenek, akkor versenyképes. Ezt már nem egyszer bizonyította. Azonban ez nem lesz egyszerű feladat számunkra, de készen állunk a kihívásra."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről