Magát vezeti a Volkswagen új prototípusa

Vágólapra másolva!
A Volkswagen különleges prototípust készített a Golf GTI-ből, az 53+1 kódjelű modell emberi beavatkozás nélkül képes közlekedni.
Vágólapra másolva!

A Daily Mail című brit lap számolt be a Volkswagen legújabb prototípusáról, amely teljesen automatikusan képes működni, emberi beavatkozás nélkül. Legyen szó szlalomozásról, vagy pályán való száguldozásról, a Golf GTI-ből készített tanulmány mindenhol helyt áll, azzal együtt is, hogy a már-már science-fictiont idéző fejlesztések még csak kezdeti stádiumban tartanak.

A prototípust 53+1 kódnévre keresztelték, utalva a legendás Herbie, azaz kicsi kocsi állandó rajtszámára. A különleges Golf elektromos szemekkel pásztázza környzetetét, a hűtőrácsba épített radar- és lézerszenzorok jeleit egy számítógépes "agy" dolgozza fel. A centiméterre pontos mozgást műholdas navigációs rendszer segíti, az autó ennek adatai alapján (is) dönt egy-egy kormánymozdulatról.

A Volkswagen a demonstrációt wolfsburgi központja közelébe szervezte, a meghívottak különböző körülmények között tesztelhették az autó tudását. A Daily Mail írása szerint a Golf GTI 53+1 versenypályán "önállóan felgyorsította magát a közel 240 km/órás végsebességre, és az emberinél jóval nagyobb precizitással ment körbe". A bemutatón készült egy rövid videó is, itt megnézheti, hogy szlalomozik magától a Volkswagen újdonsága.