Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Én nem vagyok olyan macsó, mint Géza - Németh Kristóf a Társalgóban

Vágólapra másolva!
Németh Kristóf, a Barátok közt Gézája ült a Társalgó foteljébe november 27-én. A 25 éves, hangszálproblémájából jelenleg éppen kigyógyuló színész az [origo] olvasóinak legtöbb kérdésére a választ nyitva hagyta.
Vágólapra másolva!

Kertész Gézaság

[origo] Szereted a Barátok közt sorozatot, amiben játszol? (New_C)

Németh Kristóf: Szeretem. Néha csinálni jobban, mint nézni. Ez sok mindennel van így...

[origo] Mennyire hasonlít az igazi éned, a Barátok közt Gézájához? (Sharp)

Németh Kristóf: Én kevésbé vagyok macsó, ő viszont nem olyan érzékeny, mint én. De van sok hasonló vonás kettőnkben. Hatunk egymásra, az biztos.

[origo] Gézaságod óta könnyebb, vagy nehezebb az életed? Nem unod még a szerepet? (Julcsika1)

Németh Kristóf: Nem unom, jó szerep. Néha a Németh Kristóf "szerep" nehezebb és unalmasabb, igaz, néha meg a világ legjobb szerepe. Gézaságom óta nehezebb a kollégáimmal, könnyebb a közönséggel, ha nem érted félre ezt a kiszólásomat...

[origo] Van valamilyen szintű beleszólásotok a Barátok forgatókönyvébe? (Sharp)

Németh Kristóf: Valamilyen szinten igen, de a mi dolgunk persze a szerepünk hiteles elővezetése.

[origo] Nem gondolod, hogy sokan alulteljesítenek egy-egy helyzetben? És szerintem nagyon rosszak a hanglejtések, emiatt az egész olyan mű. (fuuuuuuj)

Németh Kristóf: Ez egy mű-sor, mű-vészekkel, tehát persze, hogy kicsit mű.

[origo] Ki dönti el, hogy egy-egy szereplő (Kriszta, Csabi, stb.) eltűnik a színről? (Anonymous)

Németh Kristóf: Ennek több oka is lehet. Sok főnökünk van, és a döntésekben szerepet játszanak a nézői visszajelzések is. De ez elsősorban mégiscsak a producer és a színészek közötti megállapodáson múlik.

[origo] Miért van az, hogy télen nyári felvételeket vetítenek a Barátokból, nyáron télieket? Nem lehetne ezt az időeltolódást kiküszöbölni??? (Sharp)

Németh Kristóf: Ki lehetne küszöbölni, de ez nyilván nem a színészek dolga. Jóval előrébb tart a felvétel, mint az adás, ez az időeltolódás oka.

[origo] Beszélhetsz arról, hogy mennyit kerestek a sorozatban való szerepléssel? Ha igen, akkor mennyit? (Julcsika1)

Németh Kristóf: A szerződések titkosak. Én pedig betartom a rám vonatkozó kötelezettségeket.

[origo] A cég, amelyik a sorozatot gyártja, fizeti a fodrász, fitness, stb. költségeiteket? (Julcsika1)

Németh Kristóf: A fodrászaink szintén a stáb tagjai, és nemcsak a forgatásokra készítik el a hajakat, hiszen az általuk készített frizurákat viseljük. Fitnesst, ilyesmit nem fizetnek, ez minden művész saját költsége természetesen. Én egyébként futni, gyúrni szoktam, az ugra-bugra fitness bohóckodásban kevésbé hiszek.

[origo] Mennyire vannak jóban a Barátok közt színészei? Összejártok a forgatásokon kívül is?

Németh Kristóf: Igen. Nyilván nem mindenki mindenkivel. De nekem sok jó, őszinte és igazán izgalmas kapcsolatom van. Varga Izabella (Dr. Balogh Nóra) pedig a jó barátom.

[origo] Láttad a Berényi Ákosról készült pucér képeket a neten? Röhögött rajta a stáb? (teszter_eszter)

Németh Kristóf: Sokan röhögtek. Szegény Simorjai Tibi (Ákos) és a producerünk viszont még csak nem is mosolyogtak...

[origo] A Barátok közt mellett mennyit szerepelsz színpadon? (Sharp)

Németh Kristóf: A Kamaraszínház társulatának vagyok a tagja, havonta 15-20 este vagyok színpadon.

Németh Kristófság

[origo] Mi történt pontosan a hangszálaiddal? (chipmunk)

Németh Kristóf: Hangszálpolipom volt, a túlzott terheléstől. Schiller Haramiák című művének előadásán egyszerűen elment a hangom egy üvöltés után. A dokim másnap azt mondta, hogy ha ezzel a hangszálbevérzéssel egy nappal később érkezem, lehet, hogy maradandóan sérül a beszéd- és énekhangom. Egy hete műtött volna, de - Istennek hála - a hangszálpolip spontán elkezdett visszahúzódni, így a szikét megúsztam, a kezeléseket és a beszéd-stoppot viszont nem. Ma szólaltam meg először.

[origo] Lassan indulhatnál egy amatőr testépítő-versenyen. Mitől lettél ilyen izmos? (Julcsika1)

Németh Kristóf: Rendszeresen sportolok, okosan étkezem. Meg néha bután, ilyenkor elhízom kicsit és akkor annyira elkezdem magamat szégyellni, hogy azonnal nekilátok megint a sportolásnak. De a módszerem egyelőre nem fog megjelenni videokazettán...

[origo] Úgy tudom, hogy fontosak neked a versek, és egy hagyaték gondozását is felvállaltad? (magdi_neni)

Németh Kristóf: Szabó Lőrinc hagyatékának gondozásában valóban oroszlánrészt vállaltam, ezt bízta rám a költő fia és volt egy barátom, aki rám hagyta költői hagyatékát. Verseket pedig rendszeresen mondok. Öröm, hogy van igény ilyesmire, bár egyre kevesebb.

[origo] A színházi rendezést teljesen feladtad? (Sharon_Stone)

Németh Kristóf: A Színház- és Filmművészeti Főiskolán abba kellett hagynom a színházrendező szakot. Sajnos. Akkori osztályfőnököm, Babarczy László döntésre kényszerített: rendező leszek vagy színész? Később értettem meg, hogy így akart tőlem megválni. Nem kedvelt, hát kitett. Tehát rendezői diplomám egyhamar nem lesz, de az Equus után legközelebb a Kutyaszorítóban című Tarantino-film színpadra állításához veszem a bátorságot.

[origo] A Kutyaszorítóbant teljesen felesleges újra megcsinálni, jobb színészeket úgyse találsz, a fordítást is biztos elbarmoljátok... szóval tök felesleges... (fogastyuk)

Németh Kristóf: Szuperjó fordításom van, méghozzá a Tandori Dezső-féle. Jobb színészeket lehet, hogy nem találok, de a szerepek nagyon jók. Persze lehet, hogy igazad van. Engem is gyötörnek dilemmák. De inkább ilyenek: való-e színházba a film adaptációja, nem szülne-e több ellenérzést a bemutatása, miből fizetem ki a jogdíjakat...

[origo] Melyik az a hollywoodi film, amit mikor megnéztél, arra gondoltál, hogy "Ez a szerep pont nekem való"? (Sharon_Stone)

Németh Kristóf: John Malkovich, Donald Sutherland és Bruce Willis több szerepét irigylem, de lehet, hogy csak lenyűgöz a tehetségük.

[origo] Mondj 5 hiteles magyar filmet a kilencvenes évekből! (fogastyuk)

Németh Kristóf: Presszó, Csinibaba, Sztracsatella, Megint tanú, Sose halunk meg.

[origo] Ábel Anita vagy Nyafka Kata volt a kellemesebb partner? (Guest45511)

Németh Kristóf: Én kijövök mindkettővel, bár "Nyafkata" mostanában alig áll szóba velem, mert megtréfáltam... Egy road-show-n Pokrivtsák Móni azt kérdezte: És hol töltitek a szilvesztert? Én pedig kikaptam a mikrofont a kezéből és elmondtam, hogy én Veronikával (Nyafkata) elutazom Tunéziába, mert tényleg együtt járunk, és alig várjuk már az utazást. Erre Roni (Veronika) teljesen kibukott, hogy ez nem is igaz, a kedves közönség viszont meg volt győződve, hogy én mondok igazat. Vicc volt, Roncsi pedig túl komolyan vette. Azóta nem köszön nekem. Szoktunk így összekapni. (Tudjátok, mint más szerelmesek. :o))

[origo] Van barátnőd? (kikihugi)

Németh Kristóf: Húzós kérdés. Nem is tudom, mit válaszoljak. Nem is válaszolok, bocs. Nem akarok titkolózni, csak nem szeretnék úgy nyilatkozni erről, hogy a "rendőrlány" nincs jelen. Én nem lehetek nyitott olyan kérdésekben, amik másokat is érintenek.

[origo] Van menedzsered? (fekpofa)

Németh Kristóf: Ez olyan nehezen emészthető szó ma, Magyarországon. Vannak segítőim, barátaim és személyes munkatársaim is. Ez egy olyan magányos szakma, amit csak csapatban lehet művelni :o)))

[origo]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről