Visszafordult a repülő, mert emberi szívet találtak rajta

2018.12.14. 12:09

A Southwest légitársaság Boeing 737-700 típusú gépe Seattle-ből Dallasba tartott, és már szinte félúton járt, amikor a pilóták úgy döntöttek, hogy visszafordulnak. A személyzetet ugyanis arról értesítették, hogy elfelejtettek kirakni egy Kaliforniából érkező csomagot, amelyet egy seattle-i kórház számára adtak fel. A csomagban egy emberi szív volt, de nem egy konkrét beteg számára, hanem a szívbillentyűt szerették volna megőrizni későbbi orvosi felhasználásra – írja az AirLive.net.

Képünk illusztrációForrás: AFP/Daniel Slim

A repülő 2,5 órával az indulás után leszállt Seattle repülőterén, így az emberi szív némi késéssel, de eljutott a kórházba – írja az Aviation Herald. A légitársaság azzal indokolta a döntést, hogy a szállítmányt abszolút szükséges volt eljuttatni a címzetthez.

Az utasokat a beszámolók szerint sokkolta, amikor a kapitány közölte velük a visszafordulás okát, a nehézségek azonban ezzel még nem értek véget. Egy ettől teljesen függetlenül bekövetkezett technikai probléma miatt ugyanis a repülő nem tudott felszállni a visszaérkezést követően. Egy helyettesítő gép végül 8 óra késéssel szállította el az utasokat Dallasba.

KAPCSOLÓDÓ CIKK