Valósággá vált sokak félelme

éjszaka éjjeli repülés alvás repülőgép
Vágólapra másolva!
Megdézsmálták az utasok csomagját, míg ők aludtak a repülőn.
Vágólapra másolva!

Amikor valaki többórás repülőjáraton utazik, az egyik megoldás az idő elütésére az alvás. Igen ám, de ki vigyáz ilyenkor a felső tároló rekeszekben tartott kézipoggyászra? Ritkán fordul ugyan elő, hogy azokból ellopnak valamit,

a South African Airways egyik járatán azonban ez történt.

A gép Johannesburgból Hongkongba tartott, ami 13 órás út. A járaton két utas is arra panaszkodott a személyzetnek, hogy eltűntek az értéktárgyai. Egyikük rá is tudott mutatni néhány utastársára, akik szerinte gyanúsan viselkedtek, mert amíg mások aludtak, kinyitottak néhány tároló rekeszt.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock/ CandyBox Images

A leszállás után a rendőrség felszállt a fedélzetre, de semmit nem talált a gyanúsítottaknál, ezért elengedték őket. Az elvesztett tárgyakat később a takarítók találták meg, és visszaadták a tulajdonosaiknak.

Mint kiderült a repülés közbeni lopás évek óta probléma a Hongkongból induló és az oda érkező járatokon, de az esetek száma 90 százalékkal csökkent, mióta figyelmeztetik erre a veszélyre az utasokat. A rendőrség szerint

a tolvajok már a felszálláskor kinézik maguknak az áldozatukat,

és igyekeznek az ő táskája mellé tenni a sajátjukat. Amikor pedig az elalszik, vagy a mosdóba megy, akcióba lépnek – írja a Telegraph.

Szavazzon!

Ön szokott aggódni a kézipoggyásza miatt?