Jön az újabb hosszú hétvége

Siófok ötven éve város
A siófoki sétálóutca
Vágólapra másolva!
Több mint két és félszeresére nő a szállásadók forgalma az augusztus huszadikai hosszú hétvégén a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Átlagosan 46 650 forintot fizetnek a vendégek foglalásonként a Szállás.hu elemzése szerint. Úti célok közül Siófok, Hajdúszoboszló, Eger, Szeged és Gyula a legkeresettebbek.
Vágólapra másolva!

Több mint két és félszeres a forgalomnövekedés az augusztus huszadikai hosszú hétvégén a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. Egy átlagos augusztusi hétvégéhez viszonyítva is jelentős a növekedés, több mint duplájára nő a forgalom. „A jó idő és az államalapítás ünnepének hosszú hétvégéje miatt tovább fogunk nyaralni idén, és sokan augusztusra időzítették az üdülést” – mondta Keresztes Nóra, a Szállás.hu marketingmenedzsere.

Foglalásonként átlagosan 46 650 forintot hagynak ott a vendégek,

a SZÉP-kártyások pedig 39 000 forintot fizetnek. „Megvizsgáltuk a legeket, melyek közül egy csaknem hatszázezres és egy 2500 forintos foglalás bizonyult a legszélsőségesebbnek” – árulta el a marketingszakember.

Siófok továbbra is népszerű úti cél Forrás: MTI/Mohai Balázs

A vendégházak és az apartmanok még mindig magasan a legnépszerűbb szállástípusok, a foglalások több mint 46 százaléka szól valamelyikbe. A panziók (16%), a három- (13%) és a négycsillagos (9%) hotelek folytatják a legkedveltebb szálláshelyek sorát.

– tette hozzá Keresztes Nóra. Például az új kenyér ünnepével, jelmezkölcsönzéssel, kincskereső kalanddal, állatsimogatóval és borkóstolóval is készülnek a szállásadók a Szállás.hu adatai szerint.

Balatoni települések a top úti célok között

A magyar tenger térségéből Siófok, Balatonlelle és Balatonfüred számíthatnak a legnagyobb zsúfoltságra az államalapítás ünnepének hosszú hétvégéjén. A 10-es toplistán Hajdúszoboszló, Eger, Szeged, Gyula és a főváros mellett még Debrecen és Zalakaros kaptak helyet. „A belföldi foglalások magasan vezetnek, de jócskán vannak külföldre útnak indulók is; ők Krakkó, Zakopane és Torockó közül választanak célpontot leggyakrabban” – mondta a marketing menedzser.

Top 10 belföldi úti cél az augusztus 20-ai hosszú hétvégén

1. Siófok
2. Hajdúszoboszló
3. Eger
4. Szeged
5. Gyula
6. Budapest
7. Balatonlelle
8. Debrecen
9. Zalakaros
10. Balatonfüred

Szavazzon!

Ön elutazik az augusztus 20-i hosszú hétvégén?