Bármelyik pillanatban leomolhat, a turisták mégis kimerészkednek rá

2018.07.16. 05:00

A kerítés és a bírság sem tartja vissza a látogatókat attól, hogy egy jó fotót készítsenek a tortára emlékeztető képződményen.

A Wedding Cake Rock Ausztrália egyik legérdekesebb látványossága. Az esküvői tortáról elnevezett szikla Sydney-től délre található, 5 kilométerre Bundeena településtől. A tenger szintjétől 25 méter magasan lévő homokkő-képződmény teteje teljesen sík, és úgy néz ki, mint egy tortaréteg.

A szikla 2015 elején vált igazán népszerűvé, amikor a közösségi oldalakra jobbnál jobb fotók kerültek fel róla. Az addigi havi 2 ezres látogatószám 10 ezerre ugrott, ami aggasztani kezdte a hatóságokat. Az omlásveszélyre való hivatkozással 2015 májusában kerítéssel lezárták a területet, és később 300 dolláros (62 ezer forint) bírságot is kilátásba helyeztek a tilalmat megszegőknek.

#visitsydney #ig_sydney #ig_melbourne #visitaustralia #weddingcakerock #seabreeze #bluesky #ilovetravel #travelblogger

canon 760D, DJI spark (@lbow168) által megosztott bejegyzés,

A későbbi vizsgálatok megállapították, hogy a szikla nemcsak hogy instabil, de biztosan bele fog omlani a tengerbe a következő tíz évben. Ez bármelyik pillanatban bekövetkezhet, de nem akadályozza meg a kalandvágyó turistákat abban, hogy egy jó fotó kedvéért továbbra is átmásszanak a kerítésen, és kimerészkedjenek a szikla peremére – írja a News.com.au. Az Instagramra például folyamatosan kerülnek fel újabb és újabb képek a Wedding Cake Rockon pózoló emberekről.

Oops! I did it again #BreakingTheRules #BreakingTheRoutine #WeddingCakeRock #NationalPark

Marina Stricagnolo (@maastricag) által megosztott bejegyzés,

#weddingcakerock #lifeofadventure

Ada Mazurek (@adamazurek) által megosztott bejegyzés,

Having a slice of wedding cake rock. #flowerpose #weddingcakerock

McB (@ramrod1234x) által megosztott bejegyzés,

What a view ☀️

Nikki✨ (@nikkehhh) által megosztott bejegyzés,

‘Long live the King’ @jcarter994 #Australia #sydney #weddingcakerock #lionking

Ash Wills (@ash___wilko) által megosztott bejegyzés,

Nem az ausztrál szikla az egyetlen látványosság a világon, amelyet már nem csodálhatnak meg a turisták. Az alábbi képre kattintva olyan nevezetességeket talál, amelyek vagy megsemmisültek, vagy bezárták őket.

Kattintson a képre a nevezetességekért, amelyeket már nem láthat!Forrás: AFP/robertharding/Michael Runkel/Michael Runkel

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK