Közel négymillióba került a családnak a fiúk netezése

okostelefon, gyerek
Vágólapra másolva!
A 12 éves kissrác valószínűleg unhatta a hajókázást a szüleivel, ezért jobb elfoglaltságot keresett magának. Pontosan azt tette, amivel a mai tizenévesek többsége szórakoztatja magát szabadidejében: megnézett az okostelefonján néhány YouTube-videót. A dolognak azonban horrorisztikus következménye lett: a család 12 000 eurós (3 880 500 Ft) számlát kapott a szolgáltatótól.
Vágólapra másolva!

Legszörnyűbb rémálmaikban sem gondolták volna, hogy ennyibe fog kerülni a néhány naposra tervezett családi kiruccanás. A berlini család a norvég Color Line hajótársaság egyik tengerjárójára váltott jegyet Kielből Oslóba, és arra számítottak, hogy életük egyik legkellemesebb élményében lesz részük a húszórás hajóút alatt – adta hírül a Travelbook.

A Color Line hajótársaság honlapján figyelmeztet a horribilis internetdíjakra Forrás: wikipédia/Øyvind Holmstad

A 12 éves fiú 470 megabájtnyi netezése a tenger közepén horribilis összegbe került. A tengerjárókon ugyanis általában

csak műholdas internetelérés lehetséges, amelynek árfekvése brutálisan magas,

ráadásul az új roaming szabályozás sem érvényesül a nyílt vízen. A szolgáltató méltányosságból 5000 euróra (1 617 300 Ft) mérsékelte követelését, a család azonban ennyit sem hajlandó kifizetni, ezért ügyvédet fogadtak, aki „jó erkölcsbe ütközőnek” tartja a számla mértékét.

A Color Line hajótársaság vezetője, Dirk Hundertmark sajnálatát fejezte ki az eset miatt, ugyanakkor így nyilatkozott: „Honlapunkon határozottan felhívjuk ügyfeleink figyelmét arra, hogy hajóinkon a mobiltelefonos internethasználat rendkívül magas költségekkel járhat.”