Világot látni olcsón is lehet

Vándorboy, Csonka Gábor, Etiópia, murszi törzs mursi
A fesztivál szervezője, Vándorboy Etiópiában a murszi törzsnél
Vágólapra másolva!
Egyéni utazók adják át ismét a tapasztalataikat.
Vágólapra másolva!

December elején immár ötödik alkalommal rendezik meg a Járatlan Utakon Fesztivált, amely az egyéni utazóknak ad tippeket és hasznos ötleteket a világjáráshoz. Idén is az ország legnépszerűbb, legismertebb és legextrémebb hátizsákos utazói gyűlnek össze, hogy megosszák történeteiket és tapasztalataikat az utazni vágyó közönséggel.

A rendezvényen két napon keresztül több mint 50 vetítéses előadást, élménybeszámolót lehet hallgatni négy teremben.

Idén újításként lesznek földrészek asztalai,

ahol az egyik oldalon tapasztalt utazók ülnek, a túloldalon pedig a látogatók, akik az adott régióról kérdeznek. Lesz külön teremben is lehetőség egy fórum keretében találkozni és kérdezni az előadóktól és más világjárt emberektől, s akár útitársakat is lehet találni. Lesz büfé ismét különleges ételekkel, fotókiállítás, telekocsi és jurtás szálláslehetőség a vidékről érkezőknek.

A fesztivál szervezője, Vándorboy Etiópiában a murszi törzsnél Forrás: Csonka Gábor

A fesztivál változatos témákkal fedi le az utazás minden spektrumát. Van, aki a világot gyalog, lóval, kerékpárral, motorral, kocsival, stoppal, vitorlással, egyedül vagy párban, nőként egyedül, vagy gyerekkel járta be.

Lesznek ismét tematikus előadás blokkok:

El Camino-zarándoklat, hegymászás, trekking, via ferrata, autóstop, klasszikus hátizsákos kalandozások, fotózáshoz tanácsok, hosszú hétvégére tippek, közösségi gazdasághoz, önkéntességhez ötletek, low budget utazáshoz tanácsok.

A rendezvényt december 9-10-én tartják Budapesten a Fáklya klubban. További információkat itt talál, ez pedig az esemény Facebook-oldala.