Nézze meg, hova biztonságos most utazni

Travel risk utazási kockázat térkép
Vágólapra másolva!
Interaktív térkép segít a tájékozódásban.
Vágólapra másolva!

Ha az ember külföldre utazik, általában szeretné megtudni, hogy az adott ország mennyire biztonságos. Ebben segít az International SOS és a Control Risks által elkészített interaktív térkép, amellyel könnyen felmérheti a kockázatokat.

A két intézet az országokat öt osztályba sorolta be, amelyet a térképen a világos kéktől a sárgán át a sötét bordóig jelöl – az első elhanyagolható, az utóbbi az extrém kockázatot jelöli. A besoroláskor olyan tényezőket vizsgáltak, mint a politikai stabilitás, terrorveszély, háborús kockázatok, társadalmi elégedetlenség, etnikai konfliktusok, erőszakos és kisebb súlyú bűncselekmények előfordulása. Ahol az utazók kockázati környezetét ez jelentősen befolyásolja, ott a közlekedési infrastruktúra erősségét, a sztrájkveszélyt, a biztonsági és készenléti egységek hatékonyságát, valamint a természeti katasztrófák elfordulásának esélyét is figyelembe vették.

A térképen, amelyet az alábbi képre kattintva nyithat meg, az látszik, hogy a legbiztonságosabbnak négy észak-európai ország – Izland, Norvégia, Finnország és Dánia –, valamint Svájc számít, míg

a legveszélyesebb országok legtöbbje Afrikában található.

Kattintson a képre az interkatív térkép megnyitásáért! Forrás: International SOS and Control Risks

A két szervezet megvizsgálta a világ országait az egészségügyi kockázatok és a közutak biztonsága alapján is. Ezeket a térképeket a fenti térképre kattintva a medical és a road safety füleken találja.