Európa legnagyobb mesterséges strandját építik meg

Alovera stran
Vágólapra másolva!
Madridból 45 perc lesz az út oda.
Vágólapra másolva!

Bár Spanyolország hosszú tengerparttal és remek strandokkal büszkélkedet, az ország közepén, például a fővárosban élőknek több óra lejutni valamelyik partszakaszra. Ez azonban hamarosan megváltozhat, mert Grupo Rayet építőipari cég

Európa legnagyobb mesterséges strandját tervezi felépíteni

Madridtól mindössze 45 percnyi autóútra.

A strand egészen pontosan egy Alovera nevű falu mellett lesz, amelyet a fővárosból Guadalajara felé haladva lehet megközelíteni. A most bejelentett 15 millió eurós projektbe az a Crystal Lagoons is beszáll, amely Chilében megépítette a világ legnagyobb medencéjét (erről bővebben itt írtunk).

A strand látványterve Forrás: Grupo Rayet

Az Alovera strand vízfelülete 25 ezer négyzetméter lesz, a homokos parté pedig 15 ezer négyzetméter. A belépő 10 euróba kerül, és

a tervek szerint évi 250 ezer látogatót fogadnak majd egész évben.

A kristálytiszta víz és a homokos part mellett étterem, bár, tobogancsúszda és vitorlásiskola várja majd a vendégeket, akik egy 1000 férőhelyes parkolóban hagyhatják a kocsijukat.

Alovera stran Forrás: Grupo Rayet

Az építkezés várhatóan egy éven belül megkezdődik, amint a bürokratikus akadályok elhárulnak. A strand legkésőbb három éven belül megnyílik – ígérik az építők.

Forrás: Grupo Rayet

A projekt hatalmas változást hoz majd Alovera életében is, ahol jelenleg 12 ezren laknak. A strand mellé ugyanis több mint 4 ezer lakóházat terveznek felhúzni, ami közel megtriplázhatja az ott élők számát – írja a Daily Mail.

Szavazzon!

Önnek tetszik a strand?