5500 métert esett a repülő

Nordwind Airbus A321
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Az utasok azt hitték, lezuhannak.
Vágólapra másolva!

A Nordwind Airbus A321-200 típusú gépe a görögországi Kréta Iráklio (Heraklion) repülőteréről indult Moszkvába, ám 25 000 láb (7620 méter) magasságba érve a pilóták azonnali süllyedést kezdtek 7000 lábra (2134 méter). A vészhelyzetet a kabinnyomás problémája idézte elő, az oxigénmaszkok azonban nem nyíltak ki. A repülő 40 perccel az indulás után rendben leszállt Iráklióban – írja az Aviation Herald.

Hogy pontosabb legyek, körülbelül három kilométert estünk" – írta az egyik utas egy közösségi oldalon. A repülő valójában közel 5500 métert süllyedt, igen gyors ütemben.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

Egy másik utas kellemetlen percekről számolt be a Daily Mailnek, mielőtt a pilóta megszakította a meredek süllyedést, és alacsony magasságban ismét megközelítette Krétát. A gyerekek sírtak, és fájt a fülük a hirtelen magasságvesztés miatt. Amikor világossá vált, hogy leszállnak, senki sem közölte az utasokkal, hogy ezt hol teszik majd.

A leszállás után az emberek pánikba estek.

A pilóták semmit nem közöltek a hangosbemondón, és a légiutas-kísérők sem igyekeztek megnyugtatni az utasokat. A repülőtéren aztán üdítőt és szendvicset kaptak, majd egy másik géppel mehettek eredeti úti céljukig.