A cicanadrágjuk miatt nem szállhattak fel a repülőre

Leggings cicanadrág
Four young women wear US flag leggings marking the Independence Day as they walk on Pennsylvania Avenue in Washington, DC on July 4, 2015. / AFP PHOTO / MLADEN ANTONOV
Vágólapra másolva!
Nem engedtek fel két tinédzser lányt a United Airlines egyik járatára vasárnap, mert speciális utasként a fiatalok nem tartották be a rájuk vonatkozó öltözködési előírásokat – közölte a légitársaság szóvivője, miután az eset nagy visszhangot váltott ki a közösségi médiában.
Vágólapra másolva!

Jonathan Guerin szerint a kísérettel utazó lányoktól nem tagadták volna meg a felszállást, amennyiben fizető utasok lettek volna.

A fiatalokat nem zavarta a dolog, és megértették a helyzetet” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy mindhárom utas lekéste a járatot és nem tudja, hogy későbbi géppel mentek-e végül, vagy alternatív utazási lehetőséget választottak.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Mladen Antonov

Annak ellenére, hogy a három utas nem tett panaszt a történtek miatt, egy másik utas, Shannon Watts, aki hallotta a légitársaság munkatársa és az érintettek közötti párbeszédet, megosztotta az esetet a Twitteren, és bejegyzéseiben "szexistának" nevezte a légitársaság előírásait, és mint fogalmazott, az eset "kellemetlen helyzetbe hozta a családokat".

A United Airlines lehetővé teszi alkalmazottai vagy azok hozzátartozói és barátai számára, hogy ingyen utazhassanak. Az ilyen speciális utasokra azonban bizonyos öltözködési előírások vonatkoznak, mert – mint Guerin fogalmazott – ők gyakorlatilag a légitársaságot képviselik.

A dresscode tiltja a cicanadrághoz hasonló, elasztikus anyagból készült nadrágok viselését.

A fizető utasok természetesen viselhetnek ilyen típusú ruházatot. Guerin szerint azonban a tangapapucsot, a fehérneműt láthatóvá tevő ruhát vagy tépett farmernadrágot viselő speciális utasok esetében is ugyanúgy járnának el, mint a lányoknál.