Ellenőrzés nélkül szállhattak fel egy gépre New Yorkban

New York JFK repülőtér TSA utas biztonsági kapu átvilágítás fémdetektor
NEW YORK, NY - MAY 24: People wait in a security line operated by the Transportation Security Administration (TSA) at John F. Kennedy (JFK) Airport on May 24, 2016 in New York, New York. The TSA has come under renewed criticism from government officials and the general public following an escalation of wait times at security screenings at domestic airports as the summer travel season begins. Kelly Hoggan, the Transportation Security Administration's head of security operations, has been put on paid administrative leave pending reassignment. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Csak két órával később értesítették a repülőtéri rendőrséget.
Vágólapra másolva!

Komoly biztonsági incidens történt a New York-i JFK repülőtéren. Tizenegy utas úgy haladt át az ötös terminál biztonsági ellenőrző pontján helyi idő szerint hétfő reggel 6 hat órakor, hogy a kapunál nem volt még ellenőrző személyzet. Három utasnál jelzett is a fémdetektor.

Az ellenőrzést végső Közlekedésbiztonsági Hatóság (TSA) ráadásul csak két órával később értesítette a repülőtéri rendőrséget.

A rendőrök a három személy fotójával elárasztották az utasvárót, azok azonban akkorra már elrepültek a JetBlue San Franciscóba tartó járatával. A megérkezésükkor a három személy csomagját ismételten és alaposan átvizsgálták San Franciscóban.

Biztonsági ellenőrzés a New York-i JFK repülőtéren (képünk illusztráció) Forrás: AFP/2016 Getty Images/Spencer Platt

Egyelőre vizsgálják, hogy a TSA emberei miért csak két órával később értesítették a rendőrséget az esetről. A hatóság közleménye szerint a vizsgálat befejeztével a TSA megteszi a szükséges lépéseket – írja az ABC. Ugyanakkor hozzátették: