Vágólapra másolva!
Az új kabátban akár 15 kg csomagot is felvehet magára.
Vágólapra másolva!

A fapados légitársaságok elterjedésével egyre jellemzőbb, hogy az utasnak külön kell fizetnie a csomagjáért, akár már a fedélzetre felvihető kézipoggyászért is. Ennek elkerülésére talált ki egy megoldást a Juice Promotions Australia, amely a Kickstarter közösségi oldalon gyűjt pénzt tervének megvalósítására.

Az Airport Jacket nevű kabátban 14 mély zseb van, és

akár 15 kilogrammnyi csomagot el lehet benne tüntetni,

amiért csomagként esetleg fizetni kéne. Van hozzá két zipzárral külön rögzíthető rész is, valamint egy 55 x 40 x 25 cm méretű hordozótáska is, amelybe az egész belefér megpakolva.

Minden belefér Forrás: Kikckstarter/The Airport Jacket

A kabátról készített videó alapján a teljesen megpakolt öltözet nem feltűnő. A gyártó három féle méretben vállalja az elkészítését. A leghosszabb változatba belefér körülbelül két laptop, egy iPad, két pár cipő, egy farmer, öt póló, egy melegítő és egy kamera.

anélkül, hogy aggódni kéne az elvesztésük miatt vagy a kifizetni a magas poggyászdíjakat" – mondta a Daily Mailnek Andy Benke, a termék tervezője. „Ráadásul a repülés végén nem kell várakozni a feladott csomagért sem" – sorolt fel egy további előnyt.

Az ötlet akkor született, amikor Benke üzlet- és élettársával Hobartból haza utaztak újszülött gyermekükkel. „A csecsemő miatt annyi extra kézipoggyászunk volt, hogy

– mesélte az ötletgazda. Igyekeztek mindent a zsebekbe rámolni a laptop töltőjétől a pelenkán keresztül a játékokig, de persze kipotyogtak a cuccok, és nagyon kényelmetlen volt az utazás. Ekkor jött az Airport Jacket ötlete.

Szavazzon!

Ön használná a kabátot?