Frankfurtba is repül a Wizz Air

Wizz Air Airbus A321ceo
Vágólapra másolva!
Új járatot indít december 15-től Budapestről Frankfurtba a Wizz Air – jelentette be a légitársaság.
Vágólapra másolva!

A járat naponta indul majd a magyar fővárosból Frankfurtba.

A legolcsóbb jegy 8990 forintba kerül majd egy irányba, kis kézipoggyásszal.

A járatnyitást az tette lehetővé, hogy a rendkívül magas reptéri díjak mellé Frankfurtban kidolgoztak egy új árkategóriát, amely már felkeltette a diszkontok érdeklődését is – írja az Airportal.hu.

A Wizz Air jelenleg három németországi repülőtérre repül Budapestről (Dortmund, Frankfurt–Hahn, Karlsruhe/Baden-Baden), áprilistól pedig Hannoverbe is. A most is repült Frankfurt–Hahn egyébként 114 kilométerre van Frankfurt fő repülőterétől, ami több mint egyórás út autóval. Frankfurtba a Lufthansának van még közvetlen járata Budapestről, naponta több is.

Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád

Frankfurt Németország ötödik legnagyobb városa, a világ egyik vezető pénzügyi központja. Több mint 60 millió utasával a frankfurti magasan a legforgalmasabb németországi, és a negyedik legforgalmasabb európai repülőtér.

A Wizz Air két magyar bázisáról, Budapestről és Debrecenből összesen 11 repülőgéppel repül, amelyekhez egy újabb budapesti gép csatlakozik 2017 áprilisától. A társaság 66 útvonalat kínál, 28 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent. 2016-ban a Wizz Air 3,7 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami 23 százalékos éves növekedésnek felel meg.