Ne dőljünk be a nagyon olcsó utazást kínáló irodáknak

Sarm-es-Seik, Sharm el-Sheik, hotel
Vágólapra másolva!
Óvatosságra int a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a feltűnően nagy kedvezményt kínáló utazási akciókkal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

A szövetség felhívja az utazók és az utazásközvetítők figyelmét arra, hogy ismételten feltűnően nagy kedvezménnyel kínált tengerparti üdülési ajánlatok jelentek meg a piacon. Javasolják, hogy minden esetben a befizetés előtt győződjenek meg arról, hogy ki az utazás tényleges szervezője, és milyen általános szerződési feltételek alapján nyújtják a szolgáltatást.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Brian Fagan

Amennyiben a szerződés egyelemű szolgáltatásokra vonatkozik (pl. csak szállás), vagy 24 órát meg nem haladó - szállást nem tartalmazó - utazási csomagra (pl. repülőjegy és transzfer), abban az esetben hiába rendelkezik a szervezőiroda megfelelő engedéllyel és vagyoni biztosítékkal,

a vagyoni biztosíték nem vonatkozik az érintett utazási szerződésre.

Egyelemű szolgáltatás vásárlása esetén nem védik az utasokat az utazási csomagra vonatkozó egyéb jogszabályi előírások sem, mint például a 60 napon túli kötbérmentes lemondás lehetősége, vagy az úti célnak a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata által az "I. Utazásra nem javasolt térségek" kategóriába sorolása esetén a kötelező visszafizetés. A MUISZ jelezte a problémát a jogalkotóknak, és bízik benne, hogy a hatályos jogszabály módosítása hamarosan megtörténik.