Melyik a világ legjobb légitársasága?

Singapore Airlines légiutas-kísérő
An air hostess poses in the economic class on June 2, 2009 in Roissy-en-France, northern suburb of Paris, in an Airbus A380, after the world's biggest passenger jet made its first commercial flight to Paris with the arrival at Charles-de-Gaulle airport of the Singapore Airlines flight. The official welcoming ceremony was cut back one day after the missing of the French Air France jet carrying 228 people from Rio de Janeiro which had been due to arrive at the same airport. Singapore Airlines, who has ordered 19 of the long range jets and has options for six others, already runs A380 flights to Sydney, London, Tokyo, Dubai, Los Angeles, Melbourne, Auckland, Toronto and Bangkok. AFP PHOTO ERIC PIERMONT / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT
Vágólapra másolva!
Ahány lista, annyit győztes, de egyik sem európai vagy amerikai.
Vágólapra másolva!

A Singapore Airlines lett a világ legjobb légitársasága az amerikai Condé Nast Traveler magazin idei felmérésében, amelyet több mint 300 ezer utazó vett részt.

A szingapúri cég az elmúlt 29 évből 28-ban végzett az első helyen az olvasók szavazat alapján.

A társaság az Emiratest és az Air New Zealandot utasította maga mögé. Ezen a listán amerikai légitársaságokra nem lehetett szavazni.

A Singapore Airlines egyik légiutas-kísérője Forrás: AFP/Eric Piermont

A legjobb légitársaságok
Forrás: Condé Nast Traveler

1. Singapore Airlines
2. Emirates
3. Air New Zealand
4. Qatar Airways
5. ANA
6. Virgin Australia
7. Virgin Atlantic
8. Korean Air
9. Porter Airlines
10. Qantas

A világon több más szervezet is értékeli a légitársaságokat, de

az élboly többynire hasonló, csak a sorrend más rajtuk.

A londoni központú Skytrax légiközlekedési tanácsadó cég minőségi ranglistáján például idén az Emirates ugrott az élre, megelőzve a tavaly első Qatar Airwayst.

A legjobb légitársaságok
Forrás: Skytrax

1. Emirates
2. Qatar Airways
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific
5. ANA
6. Etihad Airways
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Qantas Airways
10. Lufthansa

Az Airlineratings nevű szervezet toplistáját viszont az Air New Zealand vezeti immár harmadik éve. Ez a cég nem a felhasználók, hanem a szerkesztők értékelése alapján ítélte oda a díjat, akik olyan területeket vizsgáltak, mint a kényelem, az innováció, az érték és a biztonság. Győztest több kategóriában is hirdettek, ám a nyertesek utáni rangsorokat nem közölték.