Vágólapra másolva!
A rövidebb járatokon ezentúl fizetni kell a kajáért.
Vágólapra másolva!

Az Independent még májusban szellőztette meg azt az értesülését, hogy a British Airways új vezetése szakítani akar a társaság jelenlegi gyakorlatával, és pénzt kérne a fedélzeten felszolgált ételekre. A lap most konkrét dátumot is írt a változás hatályba lépésére:

január 11-től szinte minden öt órás menetidő alatti járaton megszűnik az ingyenesség,

amely London Heathrowról és Gatwickről indul vagy oda repül.

A jövőben egy Ploughman's szendvicsért 3 fontot fognak elkérni, ami ráadásul közel harmadával drágább, mint a földi üzletekben. Egy tea ára 2,30 font lesz, egy gin-tonic pedig 6 fontba kerül majd. Egy üveg ásványvízért 1,80 fontot kell fizetni, egy negyedliteres borért pedig 4,50-et. Az ételeket a Marks & Spencer fogja szállítani.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Mark Harkin

Alex Cruz, a British Airways új elnök-vezérigazgatója a legjobb pr-eseket megszégyenítő találékonysággal adta el a változást: „A mai projekt válasz a vásárlóink visszajelzésére a választékot és minőséget illetően.

hogy ne csak olyat adjunk nekik, aminek minősége potenciálisan megkérdőjelezhető."

A vásárlók kártyával tudnak majd fizetni, de használhatják törzsutaspontjaikat is. Utóbbi esetben 125 pont ér egy fontot. A BA Club Europe utasok továbbra is ingyen kapnak ételt és italt, ahogy az öt órán túl repülő járatok utasai is.

Fapados kihívások

A British Airways lépésével főként az EasyJet kihívására igyekszik válaszolni. A brit fapados légitársaság ugyanis már a kezdetektől külön pénzt kér a fedélzeti ellátásért, így viszont a jegyárakat alacsonyan tudja tartani.