Füsttel telt meg az utastér

Jetstar
Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást kellett végrehajtania egy ausztrál gépnek.
Vágólapra másolva!

A Jetstar Airbus A320-200 típusú gépe az ausztráliai Sydneyből Cairnsbe tartott. A repülő 34 ezer láb (10 363 méter) magasan járt Brisbane-től körülbelül 445 kilométerre délnyugatra, amikor

füst kezdte el megtölteni az utasteret.

Ezzel egy időben furcsa zajok is hallatszottak, a fedélzeti fények pedig pislákolni kezdtek. A személyzet lekapcsolta a jobb oldali hajtóművet, és Brsibane felé vette az irányt. A repülő rendben leszállt 40 perc múlva – írja az Aviation Herald.

A járat útvonala Forrás: Flightradar24.com

A légitársaság azt jelentette, hogy technikai probléma merült fel az egyik ajtóműnél, amelyet elővigyázatosságból leállítottak. A füst okát, amely a légkondicionáló rendszeren keresztül szivárgott be, még vizsgálják.

Mindenki aggódott

A helyzet „elég ijesztő" volt – számolt be az egyik utas a Courier Mail című brisbane-i lapnak. A személyzetet is meglehetősen aggasztotta a szituáció – tette hozzá.

Néhány utas ruhát csavart az arca köré a füst miatt.

Az esetről videó is készült.

A Jetstar szóvivője ugyanakkor azt állította a lapnak, hogy a videó nem repülés közben, hanem a leszállás után készült, nem sokkal azelőtt, hogy az utasok elhagyták a fedélzetet. Hozzátette, hogy a társaság pilótái fel vannak készítve az ilyen helyzetekre, és professzionálisan kezelték a szituációt.