Megvan a legszebb nevű magyarországi település

Istenmezeje, településekfalvak,
A gyönyörű fekvésű Istenmezeje hazánk egyik legszebb nevű települése
Vágólapra másolva!
Istenmezeje szoros versenyben nyerte meg az Origo szavazását.
Vágólapra másolva!

Nagyon szoros versenyben Istenmezeje nyerte meg az Origo szavazását, amelyen Magyarország legszebb hangzású településnevét kerestük.

A Heves megyei falu az elmúlt napokban fej-fej mellett vezette a listát Lánycsókkal.

Utóbbi tegnap este át is vette a vezetést, ám a szerda kora délutáni záráskor Istenmezeje végül 102 szavazattal felülkerekedett. A harmadik helyen Szamosangyalos végzett.

A tízes listát, amelyre szavazni lehetett, harmincból szűkítettük le (erről bővebben előző cikkünkben olvashat). A felsorolt településneveket szubjektívan válogattuk össze,

a cikkhez érkezett kommentekben még rengeteg javaslat érkezett.

Ezek többsége szintén eséllyel indulhatott volna a versenyen, ám valahol határt kellett szabni, hogy a szavazás kezelhető legyen.

Hatalmas érdeklődés

Az olvasók érdeklődését jól mutatja, hogy a zárásig majdnem 28 ezer szavazat érkezett, és közel 5 ezren osztották meg a cikket a Facebookon. Az első helyezett végül 9755 szavazattal nyert.

A szavazás végeredménye Forrás: Origo

Istenmezejének nemcsak a neve, a fekvése is szép. A Tarna felső folyásánál hosszan elnyúló völgyben található települést – Istenmezey alakban – az első forrás 1311-ben említ meg. A kis falu legnagyobb nevezetessége a barlangra hasonlító sziklakápolna.

Istenmezejének a fekvése is szép Forrás: Wikipédia

Amint azt ígértük, a szavazás első három helyezettjébe hamarosan személyesen is ellátogatunk, hogy bemutassuk olvasóinknak. Ehhez már fel is vettük a kapcsolatot a falvak polgármestereivel. Istenmezeje és Lánycsók első emberei egyébként nagyon örültek az eredménynek, és elárulták azt is, hogy

komoly mozgósítás folyt a Facebookon az első hely megszerzéséért.