Háromszoros különbség a balatoni strandbelépők árainál

Strand, kánikula, nyár, balaton, fürdőzők
Vágólapra másolva!
Akár háromszoros különbségeket is találhatunk a balatoni strandbelépők árainál – írja Azenpenzem.hu. A legdrágább a balatonfüredi Esterházy strand, amely idén tíz százalékkal emelte árait.
Vágólapra másolva!

A Balatonon továbbra is sok településen lehet pihenni szabadstrandon, aki azonban fizetős strandra vágyik, annak érdemes összehasonlítani az árakat. Ebben segít Azenpenzem.hu, amely összegyűjtötte a tó melletti belépők árait. A legtöbb strandbelépő ára nem változott tavalyhoz képest, Balatonfüred viszont jó tíz százalékot drágított.

A parkolási díj is számít

Az egyszeri felnőtt belépőjegy ára az Esterházy strandon így ezer forintról 1100 forintra nőtt, a többszöri belépésre jogosító pedig 1170 forint helyett 1300 forint lett.

Ezzel megszerezte a legdrágább balatoni strand címet.

Tavaly még a siófoki Nagystranddal vetélkedett ezért a címért – írja a portál. Ez háromszorosa a legolcsóbb, 400 forintos felnőtt belépőt szedő strandoknak. A Kisfaludy strandnál ugyanakkor nem drágított Balatonfüred (egyes jegyáraknál 10 forint a változás), és itt ingyenes parkoló is várja a vendégeket (az Esterházynál óránként 300 forintot szednek).

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A strandok kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy szednek-e parkolási díjat, illetve, ha valaki vonattal utazik, hogy milyen messze van a vasútállomástól. Azt is érdemes előre eltervezni, hogy hányszor megy be valaki a strandra, mert a napi belépők ára eltérhet ennek függvényében.

Az egyes balatoni strandok árairól itt talál részletes adatokat. A budapesti strandok árait korábbi cikkünkben hasonlítottuk össze, ott is jelentős különbségeket találtunk.