Nem találja ki, mi rejlik a hatalmas medence alatt

mirage house
Vágólapra másolva!
Ez az épület aztán tényleg beleolvad a környezetébe. Az egész háztető egy hatalmas medence, amelyből fantasztikus panoráma nyílik az Égei tenger és az ég végtelen kékjére. Még nem tudni, ki lakik majd a Mirage-nak, azaz Délibábnak nevezett luxusvillában.
Vágólapra másolva!

A Kükládok egyik szigetére, a nyolcezer lakosú Tínoszra tervezték ezt a luxusvillát, amelynek a teteje egy hatalmas, feszített víztükrű medence, kilátással az Égei-tengerre.

Kilátás a tetőről, amely egyúttal medence is Forrás: Kois Associated Architects

„Az volt a célunk, hogy

– állítja a tervezőiroda, a Kois Associated Architects. Márpedig a görög szigeten gyönyörű a díszlet: nagy kékség fent és lent, és a fehérre meszelt házakon is csak a kék jelenik meg itt-ott, a spaletták, ajtók színében.

A Mirage house terasza Forrás: Kois Associated Architects

A hatalmas medence alatt a tervek szerint egy

198 négyzetméteres villa lesz

majd. Az épülethez igyekeznek olyan anyagokat használni, amelyek előfordulnak a szigeten.

Egybeolvad a ház a tengerrel és az éggel Forrás: Kois Associated Architects

Két fontos szempont volt még: olyan területet találni, amely védett a szigeten gyakran fújó északi széltől, és amely viszonylag sík, hogy ne kelljen túl sok földmunkával beavatkozni a hegyes-dombos táj arculatába.

Még nem tudni, ki fog itt lakni Forrás: Kois Associated Architects

A medence-háztető nappal egybeolvad a tengerrel, éjszaka pedig tükröződik benne az égbolt a holddal és a csillagokkal. Erről a fényjátékról kapta az épület a Mirage, azaz Délibáb nevet.

Csillagos éjszakákon gyönyörű fényjáték jelenik meg a medence vizén Forrás: Kois Associated Architects