Bűzlött az alkoholtól az amerikai légierő tisztje

United Airlines
A Boeing 777-200-as kétórás késéssel tudott felszállni (A kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
Az amerikai légierő felfegyverzett tisztjét leszállították a repülőről, majd letartóztatták a londoni Heathrow repülőtéren, mivel a kapitány szerint „bűzlött az alkoholtól”.
Vágólapra másolva!

A fővárosi rendőrséget hívták ki a Los Angelesbe közlekedő Boeing 777-200-as géphez, miután a United Airlines kapitánya jelentette, hogy egy férfi erősen alkoholos állapotban szállt fel a gépre – adta hírül a Daily Mail.

A járaton az amerikai légierő négy tisztje is utazott, mindegyiküknél szolgálati fegyver volt. A kapitány az egyikük leheletén érezte az alkoholt, ezért hívta ki a rendőrséget. A rendőrségi szóvivő elmondta, a férfit megszondáztatták, majd letartóztatták, de

rövid idő múlva minden további intézkedés nélkül szabadlábra helyezték,

mivel nem sértette meg a brit törvényeket.

Két órás késéssel indult a gép Los Angelesbe (A kép illusztráció) Forrás: Flickr/Aero Icarus

Ugyanakkor az amerikai légierő tisztjeire komoly biztonsági előírások vonatkoznak szolgálaton kívül is. A szabályzat szerint, ha szolgálati ügyben kell repülniük, már nyolc órával a felszállás előtt nem fogyaszthatnak alkoholt, de civil utasként sem ihatnak az indulást megelőző négy órában.

A Transportation Security Administration, amelynek a légierő tiszti szolgálata is a tagja, vizsgálatot indít az ügyben. A cég mottója ugyanis így hangzik: „detect, deter, defeat”, vagyis

felderítés, elrettentés, felszámolás.

A járaton 269 utas tartózkodott, akik nem örültek, hogy a kínos incidens szemtanúi lettek, és hogy mindez ráadásul két órás késést jelentett számukra. A chicagói székhelyű United Airlines időközben bocsánatot kért az utasoktól a kellemetlenségért és a késésért.