Teljesül egy kívánsága, ha átmegy alatta a párjával

tunnel of love
Egy farostlemezgyár fektette le a síneket az ukrajnai erdőben a faanyag szállításához, de az így létrejött varázslatos alagút ma már inkább turistaszenzáció.
Vágólapra másolva!
Nyugodtan elfelejthetjük Párizst, Velencét vagy Bruges-t. Ha valami igazán romantikus helyre vágyunk, akkor irány Ukrajna, a Szerelmesek Alagútja. Némi emberi beavatkozás és a természet munkája együttesen egészen különös, fantasybe illő díszletet varázsolt az erdő közepébe. Felejthetetlen élmény, nem csak szerelmeseknek. 
Vágólapra másolva!

Ukrajnáról az utóbbi években a legkevésbé sem az jut az ember eszébe, hogy különösebben romantikus hely volna. Pedig az ország nyugati részén, 350 kilométerre a fővárostól, Kijevtől, a Klevan nevű város közelében olyan idilli, nem evilági tájra bukkanhatunk, amilyenből nem sok van a világon.

Fantasybe illő jelenség Forrás: Flickr/Kashif Pathan

Így támadnak a legendák

A különös alagút úgy jött létre, hogy egy farostlemezgyár van a közelben, amely

az angol wikipédia szerint három, az orosz szerint négy kilométer hosszan

síneket fektetett le az erdőben, hogy naponta háromszor ezen keresztül szállítsa a faanyagot az üzembe. Az évek során a fák lombkoronája a sínek fölé borult, így jött létre az alagút, amelynek csodájára kezdtek járni az emberek.

A fák igazodtak a szerelvények alakjához Forrás: Flickr/Myroslava Rakovets

Hamarosan ráragadt a Szerelmesek Alagútja név, mivel a helyi párok előszeretettel adtak találkát egymásnak ezen a romantikus helyen, és pillanatok alatt elterjedt a legenda:

ha egy pár átsétál az alagúton, teljesül egy kívánságuk.

Ma már az alagút turistaattrakciónak számít, az ország minden tájáról, sőt külföldről is érkeznek ide szerelmes vagy éppen nem szerelmes zarándokok.

Naponta többször jön a vonat Forrás: Дядя Саша/commons.wikimedia

Nem árt vigyázni, ha jön a vonat

A turisták annyira megszaporodtak, hogy lassan gondot okoznak a gyárnak, mivel a szerelvények nem tudnak rendesen közlekedni a sínek között sétálgató pároktól.

Tavaly egy 38 éves japán turistát elütött a vonat,

a nő csípőcsontja eltörött, nagyobb baj szerencsére nem történt.

Lehet, hogy királylányok is járnak erre időnként Forrás: youtube

Az alagút hivatalosan nem áll védettség alatt, és nem is őrzik. Néhány évvel ezelőtt a gyár kivágott néhány fát a sínek mentén, ami óriási felháborodást keltett. Azóta nem nyúltak egyetlen ághoz sem.