Tízmillió forintnál is több a világ legdrágább repülőjegye

The Residence Etihad
A hálószoba
Vágólapra másolva!
A fapados légitársaságok korában a legtöbb utazó annak örül, hogy egyre olcsóbban repülhet két város között. Vannak azonban, akiknek nem számít a pénz, és kényelemért mindent megadnak. De mennyit kérhetnek el a luxusért az első osztályt kínáló szállítók?
Vágólapra másolva!

A rekordot az Etihad New York-Mumbai járata tartja, amely út közben Abu-Dzabiban is megáll - írja a Daily Mail. Ezen

egy irányba 38 ezer dollárt, azaz 10,3 millió forintot kell fizetni

a Residence nevű lakosztályáért (amelyben két személy is tartózkodhat). A privát kabin egy nappaliból, egy hálószobából és egy saját fürdőszobából áll, valamint saját inas és séf is jár hozzá.

A nappali Forrás: Etihad

Az árban benne van a reptérre való transzfer egy luxusautóban, a privát becsekkolás és egy magánváró a repülőtéren. Az utasnak egy személyes titkár ad segítséget mindenben, például asztalt foglal egy étteremben, vagy jegyet vásárol egy koncertre vagy sporteseményre. A járaton egy Angliában képzett óvónő is rendelkezésre áll az első osztályon utazók csemetéinek szórakoztatására.

A hálószoba Forrás: Etihad
A fürdőszoba Forrás: Etihad

A Residence lakosztályt épp két éve vezette be az Etihad, és az első háromszobás kabin volt, amelyet egy légitársaság az első osztályán kínált. Az első utas, aki igénybe vette, Gino Bertuccio volt, aki

egy Miaimiban élő üzletember és a repülés szerelmese.

Gino Bertuccio, a Residence első lakója Forrás: Etihad

A lakosztály az Etihad Airbus A380-800-as típusú gépein érhető el, a felső szinten. Ezek közel 500 utast szállítnak, közülük 415-öt a turistaosztályon.

A New York-Mumbai távolságot az egy közbeeső megállóval együtt 19-21 óra alatt teszik meg.

Az Etihad Airbus A380-as gépe Forrás: Flickr/Alan Wilson