Részeg utas balhézott a Wizz Air gépén

Wizz Air Airbus A321ceo
Vágólapra másolva!
A férfit letartóztatták a keflavíki repülőtéren. Több hasonló eset is történt már az izlandi járatokokon.
Vágólapra másolva!

Egy részeg férfit tartóztattak le az izlandi Keflavík repülőtéren, aki botrányt okozott a Wizz Air Gdanskból érkező járatán. A helyi média beszámolója szerint az utas nagyon ittas volt, és megtámadta utastársait, valamint a személyzetet is – írja a Daily Mail.

Képünk illusztráció Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád

Megkérdeztük a Wizz Airt, hogy mi történt pontosan, és milyen nemzetiségű a letartóztatott férfi. Ezt válaszolták:

„Február 19-én a Wizz Air W6 1773 számú, Gdanskból Keflavikba tartó járatán egy egyedül utazó utas erőszakosan viselkedett.

A kapitány leszállást követően értesítette a rendőrséget, és a hatóságok őrizetbe vették az utast. A biztonság első számú prioritás a Wizz Air számára, és zéró toleranciával viseltetünk az utasok vagy a személyzet elleni erőszakos viselkedést illetően.”

Légi huligánok

Nem ez az első ilyen eset ebben a hónapban ezen az útvonalon. Korábban két férfitól tagadták meg a beszállást Keflavíkban a Gdanskba tartó járatra, mert ittasak voltak. Egy harmadik utast szintén hasonló okból utasítottak el.

Izlandba tartó vagy onnan induló légi járatokon viszonylag gyakran fordulnak elő az alkoholfogyasztással összefüggő rendbontások. Saját szavuk is van erre, a flugdólgur, ami nagyjából légi huligánt jelent. A kifejezés 2013-ban született, amikor egy New Yorkba tartó járaton egy részeg utast szigetelőszalaggal az üléshez rögzítettek.

Budapestről is lesz járat

A Wizz Air január elején jelentette be, hogy közvetlen járatot indít Budapestről is Izlandra. Március 27-től szerdánként és vasárnaponként lehet majd a Reykjavíktól 50 kilométerre lévő Keflavík repülőtérre utazni. Az ottani látnivalókról és költségekről itt olvashatja cikkünket.