Nézze meg a jövő jachtját!

CF8 jacht
Vágólapra másolva!
Saját medence, vízesés, helikopterleszálló, garázs és tengeralattjáró jár hozzá.
Vágólapra másolva!

Alaposan szabadjára engedte a fantáziáját az a holland tervezőcsoport, amely előállt a CF8 nevű szuperjacht terveivel. A Sea Level Yacht Design műhelyben elkészített tanulmányhajón úszómedence és vízesés is van, a fedélzetére pedig egy helikopter is le tud szállni.

Forrás: Sea Level Yacht Design

A 80 méter hosszú jachtnak azonban nem is ezek jelentik a legnagyobb újdonságát, hanem egy nyolc férőhelyes garázs, amely inkább bemutatóterem, hiszen

üvegfalán keresztül a kikötőből bárki megcsodálhatja az ott lévő autókat.

A tervezők ugyanis azokra a gazdag megrendelőkre gondoltak, akik szeretik magukkal vinni luxusautóikat a világ különböző pontjaira. Innen a fantázianév rövidítése is: cars and family in 80 metres, azaz autó és család 80 méteren.

Forrás: Sea Level Yacht Design

A CF8-on nyolc VIP-kabin van saját fürdőszobával és gardróbbal, beleértve a tulajdonosét, amelyhez egy 250 négyzetméteres privát fedélzetrész és egy nyolcfős pezsgőfürdő is jár. A hajó 18 fős személyzetet tud elvinni, a gyermekfelügyelőnek és az inasnak külön kabin jár.

Minden kényelem

A 90 négyzetméteres medencét be lehet fedni tánctérnek, de a vendégek szórakozhatnak a moziban, a szaunás konditeremben is. Sőt, kipróbálhatják a jacht saját mini tengeralattjáróját vagy a négy jetski egyikét is.

Forrás: Sea Level Yacht Design

A CF8 33 km/h órás sebességre lehet képes, hatótávolsága pedig 9260 kilométer – írja a Daily Mail. A hajó széles törzse biztosítja a stabilitást és az utasok kényelmét.

Forrás: Sea Level Yacht Design
Forrás: Sea Level Yacht Design
Forrás: Sea Level Yacht Design