Egyéves korára már bejárta a fél világot

Ír utazó
Vágólapra másolva!
Az ír kislány 10 hetes korában kezdett el utazni a szüleivel. Anyukája szerint jól viselkedik, és társasági lény.
Vágólapra másolva!

Karen Edwards és férje, Shaun Bayes tapasztalt hátizsákos utazók. Amikor lányuk, Esme megszületett, nem adták fel szenvedélyüket, épp ellenkezőleg. Kiadták londoni házukat, eladták autójukat, az egyébként nővérként dolgozó Karen szülési szabadságot vett ki, és elindultak gyermekükkel egy világ körüli útra – írja a Telegraph.

Esme mindössze tízhetes volt, amikor egy hátizsákkal elutaztak Új-Zélandra, ahol néhány hónapot töltöttek, mielőtt továbbmentek Ausztráliába és Ázsiába.

A kislány egyéves korára már több országban járt, mint a legtöbb ember:

voltak Szingapúrban, Ausztráliában, Malajziában, Indonéziában, Új-Zélandon, Vietnamban, Tajvanon, Hongkongban és Írországban.

Őrültnek tartották őket

„Mindenki azt mondta, hogy teljesen őrültek vagyunk, amikor elmondtuk, elvisszük Esmét a születése után" – mesélte Karen a Mail Online-nak. Sokszor nehéz volt számukra az utazás, gyakran kis szobába zsúfolódtak össze, és végig szoptatni kellett a kislányt. De Esme szemmel láthatóan szerette az utazást, türelmes volt, és jól viselkedett.

– mondta az anyuka az Evening Standardnek, aki néha azt azért sajnálta, hogy nincsenek más gyerekek, akikkel játszhatna. Karen az Instagram-oldalán dokumentálja utazásukat, ami reményei szerint más szülőket is arra inspirál, hogy ne hagyják abba utazásaikat gyermekük érkezésekor.

Szavazzon!

Ön szerint jó ötlet ilyen kisgyerekkel utazni?