Újabb közvetlen járat indulhat a Kanári-szigetekre

Fuertventura, Kanári-szigetek
Egy hatalmas utasszállító hajó Puerto del Rosario kikötőjében, előtérben a városi piac
Vágólapra másolva!
Tenerife és Gran Canaria után novembertől jöhet Fuerteventura.
Vágólapra másolva!

A Kanári-szigetek kormánya pályázatot írt ki közvetlen repülőjárat indítására Magyarország és Fuerteventura szigete között idén november elejétől - közölte a La Vanguardia című napilap. A kiírás szerint a pályázók február 15-ig nyújthatják be ajánlataikat, amelyben egyebek mellett vállalni kell legalább heti egy, oda-vissza járat üzemeltetését.

Egy hatalmas utasszállító hajó Puerto del Rosario kikötőjében, előtérben a városi piac Forrás: Gaál Csaba

Blas Acosta, a szigetek idegenforgalmi tanácsosa szerint Magyarország Kelet-Európa egyik feltörekvő piaca, a légi járatok pedig segítenek abban, hogy a Kanári-szigetek növekedést érjen el ezen a piacon - írta a napilap.

Fuerteventura az Atlanti-óceánban fekvő szigetcsoport második legnagyobb szigete. A Kanári-szigetek Spanyolország harmadik legnépszerűbb pihenőhelye, tavaly 11,6 millió külföldi látogató kereste fel.

Ketten is rámozdultak

Sokáig nem volt közvetlen légi összeköttetés Magyarország és a Kanári-szigetek között, ám a közelmúltban két fapados légitársaság is úgy döntött, hogy járatot indít oda. A Wizz Air tavaly október végétől repül Tenerifére hetente kétszer, a Ryanair pedig idén áprilistól indít heti járatot Gran Canariára.

Caleta de Fuste strandja azon kevés helyek egyike Fuerteventurán, ahol még valódi gyep is található Forrás: Gaál Csaba

Fuerteventura a saját tapasztalatunk szerint nem annyira izgalmas és változatos sziget,

mint Tenerife vagy Gran Canaria (beszámolónkat róla itt olvashatja). Ugyanakkor az egyik legjobb klímával rendelkezik a szigetek közül, rengeteg turista utazik oda Nyugat-Európából, és a szörfösök is kiváló helyeket találhatnak ott.