Kukkantson be a Wizz Air új gépébe!

Wizz Air Airbus A321ceo
Vágólapra másolva!
Az első Airbus A321ceo már az új dizájnnal érkezett, és Londonba repül Budapestről.
Vágólapra másolva!

Üzembe helyezte első, 230 üléses Airbus A321ceo repülőgépét a Wizz Air, amelynek megjelenését már a korábban beharangozott színek dominálják. Kívülről a magenta szín továbbra is megmarad, de az orr fehérre változik a szárnytőig, a lilát pedig a kék váltja fel a farokrészen.

Az új brand színei a fedélzeten, illetve az egyenruhákon is láthatók.

Megérkezett az új Airbus A321ceo Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád

"Utasaink számára az A321 legnagyobb előnye, hogy a jelenlegi A320-asokhoz viszonyított nagyobb hatékonysága eredményeképpen alacsonyabb viteldíjakat tudunk kínálni" - nyilatkozta John Stephenson, a Wizz Air ügyvezető alelnöke. "Az A321 új, modern belső térrel büszkélkedhet, valamint tovább csökkenti környezeti lábnyomunkat."

Londonba repülnek vele

A Wizz Air első A321ceo repülőgépe november 20-án kezdte meg a napi szintű utasszállítást Budapest és London Luton repülőtere között. Az első, már kiszállított gépen kívül a WIZZ további 26, jelenleg gyártásban lévő A321ceo repülőgépre kötött szerződést az Airbus-szal, amelyek 2018-ig érkeznek meg, beleértve a decemberben érkező második, illetve a 2016-os naptári évre ütemezett 9 gépet.

Az új színek a beltérben is visszaköszönnek Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád

Az első négy A321ceo bázisa Budapesten lesz, míg a később szállított repülőgépeket a Wizz Air bővülő hálózatának legnépszerűbb útvonalain fogják alkalmazni. Idén a Paris Air Show idején a Wizz Air 110 darab új Airbus A321neo repülőgép 2019 és 2024 közötti szállítására kötött rendelésével került címlapra.

Mi az a ceo és neo?

Az Airbus A321ceo jelentése current engine option, vagyis jelenlegi hajtóműopció. Ezt a modellt szállítják 2018-ig a Wizz Airnek. A Wizz Air az IAE V2500 hajtóművel használja az A320ceo és A321ceo típusú repülőgépeket. Az Airbus A321neo jelentése new engine option, vagyis új hajtóműopció, amely az új technológiájú hajtóművekkel még hatékonyabb működést ígér. A Wizz Air még nem döntött arról, milyen hajtóművel fogja használni az újonnan rendelt 110 db Airbus A321neo típusú repülőgépet, amelyek szállítása 2019-ben kezdődik.

További képek a sajtóbemutatóról:

Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád
Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád
Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád
Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád
Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád
Forrás: Wizz Air/Földházi Árpád

Szavazzon!

Önnek tetszik az új dizájn?