Egy budapesti butikhotel kapta a legjobb vendégértékelést

csillár ÉPÜLET épület belső FOTÓ FOTÓTÉMA LAKBERENDEZÉSI TÁRGY szálloda TÁRGY
Budapest, 2013. február 1. A Hotel Palazzo Zichy bejárata a főváros VIII. kerületében, a Lőrinc pap téren 2013. január 31-én. A szállodát a TripAdvisor internetes utazási oldal szavazásán a harmadik legjobb hazai szállodának választották. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A Trivago.hu szálláskereső weboldal idén először állította fel ranglistáját a magyar szállások között, amelyek között a budapestiek szerepeltek a legjobban a leadott vendégértékelések alapján.
Vágólapra másolva!

A legnépszerűbb hazai szállások toplistájának első helyeit budapesti szálláshelyek foglalják el. 94,63-as értékeléssel a Palazzo Zichy 4 csillagos butikhotel végzett az első helyen. A top 10-es listán azonban két fővárosi Bed & Breakfast szálláshely is felkerült: a Butterfly Home 100-ból 93,29-es, a House Beletage pedig 92,55-ös értékeléssel rendelkezik az idén.

A Hotel Palazzo Zichy bejárata Forrás: MTI/Beliczay László

Mik azok a butikszállodák?

A butikhotelek építészetét sajátos stílus jellemzi. Többségük szobánként különböző témát mutat be, és viszonylag kevés szobával rendelkeznek. Nagy hangsúlyt fektetnek a kapcsolatra a vendégekkel, és általában jól megközelíthető helyen találhatóak.

A butikszállodák népszerűsége Magyarországon is egyre nő. A Palazzo Zichy mellett a toplistás Baltazár Budapest, valamint az ugyancsak budapesti Brody House is helyet kapott.

A fővároson kívül Siófok és Szeged képviselteti magát az első tízben;

a balatoni Mala Gardennek és a dél-alföldi Tiszavirág Szegednek sikerült felvenni a versenyt a budapesti szálláshelyekkel.

Forrás: Trivago

A balatoni szálláshelyek lemaradtak

A magyar régiók közül a legmagasabb átlagos szállásértékeléssel, 100-ból 83,37-tel Közép-Magyarország szálláshelyei rendelkeznek. A dél-alföldi szállások 82,4-es indexszel a második, Észak-Magyarország pedig 81,57-tel a harmadik helyen áll 2015-ben. Bár az országos toplistán egy siófoki hotel (Mala Garden) is helyet kapott, a balatoni szálláshelyek átlagos 79,37-es indexszel ezúttal lejjebb vannak a listán, akárcsak a dél-dunántúli régió szállásai.

Forrás: Trivago

A Trivago Rating Index (tRI) egy 1-től 100-ig terjedő indexszám, melyet globálisan összesen több mint 200 millió szállásértékelés összevetésével számolnak ki a Trivago üzleti elemzői. A szám az összes, a metakeresőn szereplő foglalási oldal vendégértékeléseit figyelembe veszi, azzal a tényezővel együtt, hogy egy-egy szálláshoz pontosan mennyi értékelés tartozik.

A magyar szálláshelyek toplistájára történő felkerüléshez minimum 100 vendégértékelésre van szükség.

Forrás: Trivago

A 9 éve indított Trivago naponta több mint 900 ezer szálláshelyet hasonlít össze több mint 250 különböző foglalási oldalról. Minden hónapban 120 millió felhasználó választja a Trivagot, mint kiindulópontot utazása megtervezésénél. A metakereső 180 millió szállásértékeléssel és 14 millió fotóval segíti őket, hogy megtalálják a számukra ideális szállást a lehető legalacsonyabb áron.