A Wizz Air felfüggeszti hurghadai járatát

Wizz Air
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
November 28-ától határozatlan időre felfüggeszti Budapest és az egyiptomi Hurghada közötti járatát a Wizz Air.
Vágólapra másolva!

A döntésre azt követően került sor, hogy az Orosz Biztonsági Szolgálat kedden bejelentette: terrortámadás miatt zuhant le október 31-én a Kogalymaviaja orosz légitársaság Sarm-es-Sejkből indult járata. A diszkont légitársaság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a működési környezet felülvizsgálatát követően döntött a járatok ideiglenes megszüntetése mellett.

Képünk illusztráció Forrás: Wizz Air

Az Origo két hete már érdeklődött a légitársaságnál arról, hogy az orosz utasszállító katasztrófájának hatására tervez-e valamilyen változtatást, illetve érzékelnek-e visszaesést a hurgadai járatuknál. Akkor még csak arról tájékoztatták lapunkat, hogy folyamatosan vizsgálják a hálózat biztonságosságát, de járattörlésről egyelőre nem volt szó.

A Wizz Air ezen az útvonalon repült Hurghadából Forrás: Flightradar24.com

A Wizz Air eredetileg 2013 novemberében akarta elindítani járatát a Sarm es-Sejktől légvonalban mintegy 100 kilométerre lévő Hurgadába, ám az egyiptomi politikai zavargások miatt csak 2015 májusában indította be, heti egy alkalommal. A felfüggesztés részleteiről az utasok a Wizz Air ügyfélszolgálatánál érdeklődhetnek – áll a társaság közleményében.

Kényszerleszállást hajtott végre a kelet-bulgáriai Burgaszban egy Varsóból az egyiptomi Hurgadába tartó repülőgép csütörtök reggel. Egy utas azt állította, hogy pokolgép van nála - közölte a bolgár belügyminisztérium illetékese. A 64 éves lengyel férfi később elismerte, hogy alkoholt fogyasztott. A 161 lengyel utast kimenekítették, majd a repülőgépet átvizsgálták, de nem találtak robbanószert.