Most bárki körbenézhet a világ legfényűzőbb szállodájában

Burj al Arab, Burdzs al-Arab
Kattintson a képre, és tegyen egy sétát a szállodában!
Vágólapra másolva!
Eddig csak vendégeket engedtek be, most akár a királyi lakosztályban is tehet egy virtuális sétát.
Vágólapra másolva!

A vitorlára emlékezető, 321 méter magas Burdzs al-Arab szálloda azt állítja magáról, hogy a világon a legnagyobb luxust kínálja 202 lakosztályával.

A dubaji hotelről azt is gyakran lehet olvasni, hogy hétcsillagos,

ami hivatalosan nem létező besorolás. A szálloda szerint ezt viszont nem maguk találták ki, hanem a sajtóban terjedt el egy brit újságíró nyomán, aki egy sajtóút után így lelkendezett a szállodáról. (Hétcsillagosnak mondott hotel egyébként több is van, például a milánói Town House Galleria vagy az Emirates Palace Hotel Abu-Dzabiban.)

Luxus minden mennyiségben

Akárhogy is van, a Burdzs Al-Arabba 578 ezer forintért lehet foglalni egy egyhálószobás Deluxe lakosztályt két felnőtt és két gyermek részére egy éjszakára decemberben. Ezért a pénzért viszont valóban luxus jár. A 170 négyzetméteres lakosztály tengerre néz, saját inas jár hozzá, és

a szálloda helikoptereket is tud fogadni a tetejére épített leszállóhellyel.

A hotel a gyermekekre is gondolt, számukra külön csomagot kínál aranyozott iPaddel, egész napos szórakoztatással és saját partszakasszal (erről bővebben itt olvashat).

A mesterséges szigetre épített hotel kívülről is pompás látvány Forrás: Photononstop/Julien Garcia

A Burdzs al-Arabba egyébként a szálló- vagy éttermi vendégeken kívül turistákat nem engednek be, Ezért is számít nagy dolognak, hogy a szálloda tulajdonosa, a Jumeirah Group a Google Street View-val együttműködésben most olyan felületet hozott létre, amelyen bárki virtuális sétát tehet a hotelben a királyi lakosztálytól a helikopterek leszállóhelyéig.

Bekukkanthat mindehova

Az alábbi képre kattintva először madártávlatból láthatja a Burdzs al-Arabot, majd a Start Exploring gombot megnyitva kezdetét veszi a túra. Először a földszinti lobbiba jutunk, de a bal felső sávra kattintva az épület több részébe is átugorhatunk. Az egyes helyeken az egér segítségével foroghatunk, zoomolhatunk és haladhatunk előre.

Kattintson a képre, és tegyen egy sétát a szállodában! Forrás: Jumeirah Inside