Álmában öntöttek le savval egy orosz turistát Indiában

Savas támadás Indiában
To go with story 'India-lifestyle-yoga-government' by Annie BANERJI In this photograph taken on June 14, 2015, 20 year-old Indian acid attack survivor, Rupa (R) joins a yoga class ahead of International Yoga Day in New Delhi. The heart of India's capital will transform into a sea of colourful mats on June 21, 2015 as thousands perform the camel, cobra and other postures for the first international Yoga Day championed by Narendra Modi. AFP PHOTO / Chandan KHANNA
Vágólapra másolva!
A 23 éves lány komoly égési sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Súlyos égési sérülésekkel vitték korházba azt az orosz lányt, akit az indiai Váránasziban péntek reggel leöntöttek savval. Darija Jurijeva egy hónapja volt Indiában, és egy magánházban lakott, amikor feltehetően a tulajdonos fia megtámadta, miközben ő aludt. A gyanúsított szökésben van – mondta egy rendőr a South China Morning Postnak.

Váránasziba sok külföldi turista látogat. A város egyik nevezetessége a Gangesz, amelyben a helyiek rituális fürdőt vesznek, a partján pedig halottakat égetnek. A városról itt olvashatja beszámolónkat.

Halottégetők a Gangesz partján Forrás: Flickr/Dennis Jarvis

Gyakori bűncselekmények

A 23 éves lány elleni támadás a legutóbbi, amelyet Indiában külföldi nők ellen követtek el. Egy amerikai turistát szeptemberben két férfi erőszakolt meg a himalájai Dharamszala pályaudvarán. Februárban egy japán nőt erőszakolt meg az idegenvezetője Dzsaipur városában. Arról nem érkezett hír, hogy a savas támadás szexuális indíttatású lett volna, de

tavaly összesen 132 ezer szexuális bűncselekményt követtek el Indiában,

ebből 12 400-at Uttar Prades államban.

Indiában nem ritkák a savas támadások (képünk illusztráció) Forrás: AFP/Chandan Khanna

A savas támadások sem ritkák. Tavaly összesen 300 ilyen támadásról érkezett bejelentés az Indian Express napilap szerint, szakértők szerint azonban ez csak a jéghegy csúcsa. India legfelsőbb bírósága többször is arra figyelmeztette az állami hatóságokat, hogy szerezzenek érvényt a saveladás korlátozását előíró rendelkezéseknek, de továbbra is könnyű és olcsó beszerezni azt.