Megrohamozták Horvátországot a magyar turisták

Adria, drágaság és tömeg az Adrián
Zsúfolt strand Vir szigetén
Vágólapra másolva!
A délszláv háború utáni 20 év rekordját megdöntve több mint 2,4 millió vendégéjszakát töltöttek el a magyar vendégek az idén Horvátországban.
Vágólapra másolva!

Az idei év első 9 hónapjában közel 439 ezer magyar turista kereste fel Horvátországot, 17,1 százalékkal több mint tavaly ugyanebben az időszakban - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője az MTI-t. Marin Skenderovic elmondta: összesen csaknem 2,440 millió magyar vendégéjszakát regisztráltak, ami 16,4 százalékkal haladja meg a korábbi év első 9 hónapját.

Zsúfolt strand Vir szigetén Forrás: Lantos Gábor

A horvátországi turizmus 20 éve alatt még soha ennyi időt nem töltöttek a magyar látogatók az adriai államban, ahol eddig 2005 volt a magyarok rekordéve 2,405 millió vendégéjszakával.

A magyar turisták létszáma is megközelítette már a 2005-ös csúcsot,

az akkori 453 ezer vendéggel szemben idén eddig 439 ezer magyar kereste fel Horvátországot. Ez utóbbi adat 17,1 százalékkal magasabb a múlt évi hasonló időszaknál, de a vendégszám és a vendégéjszaka mutatója alapján a legnagyobb növekedést idén a magyar adatok jelezték Horvátország tíz legfontosabb küldő állama közül.

Töretlen lendület

Marin Skenderovic hozzátette: a magyar vendégek egész éven át tartó növekedési mutatói szeptemberben is átlagon felüli bővülést jeleztek. Ez azt mutatja, hogy a turizmus számára nem okozott gondot az illegális migráció miatt szeptember közepétől a határokon kialakult helyzet, hiszen az utasforgalom továbbra is zökkenőmentes maradt.

Szavazzon!

Ön szerint melyik a jobb nyaralóhely?