Vágólapra másolva!
Csak Londonból majdnem 120 ezren érkeztek szeptemberben. A légitársaságok közül a Wizz Air az első.
Vágólapra másolva!

Budapesten elképesztő dinamikával nő a légiforgalom - derül ki a Budapest Airport statisztikájából. Szeptemberben már a harmadik hónapja egyfolytában egymillió feletti az egy hónapban megforduló utasok létszáma a budapesti repülőtéren: egészen pontosan 1 017 506 utas érkezett és indult a Budapest Airport 2. Terminálján keresztül. Július elejétől szeptember végéig így összesen 3 184 642 utasa volt a Budapest Airportnak. Ilyen nagy utaslétszám még egyszer sem fordult elő a fővárosi repülőtér életében.

Kétszámjegyű bővülés

A forgalom bővülése már az elmúlt év vége óta tart, azonban a nyári hónapokban rendre kétszámjegyű volt a növekedés az előző év hasonló időszakához képest. Szeptemberben a forgalom-növekedés már 16,2%-kal haladta meg a 2014. szeptemberi forgalmat, és

kiemelkedően vezeti a Közép-Kelet Európában mért légiforgalmi statisztikákat.

Mind a három nyári hónapban mintegy 140 ezer fővel több utasa volt a repülőtérnek, mint egy éve.

A fapadosok uralják a forgalmat Budapesten Forrás: Budapest Airport

A légitársaságok között a Wizz Air bonyolította le a legnagyobb forgalmat, amelynek jelenleg kilenc repülőgépe állomásozik Budapesten. A sorrendben második a Ryanair, őket követi a német Lufthansa, majd az EasyJet, a Norwegian, a Germanwings, a KLM, az Air France és a British Airways következik. A forgalom-növekedésben jelentős szerepet játszottak a hosszútávú járatok is.

Londonból öten hoznak utasokat

A küldő városok statisztikáját továbbra is London vezeti, behozhatatlan előnnyel, hiszen a brit főváros négy repülőteréről (Heathrow, Luton, Gatwick és Stanstead) összesen öt légitársaság (Wizz Air, British Airways, easyJet, Ryanair és Norwegian) szállít utasokat,

szeptemberben majdnem 120 000 embert.

A küldő városok sorrendjében második Párizs, utána Brüsszel, Frankfurt, Isztambul, Róma, Amszterdam, München, Milánó és Moszkva a sorrend.