Ez lesz a milliárdosok legújabb játékszere

Kokomo Ailand, úszó sziget
Vágólapra másolva!
Penthouse, saját dzsungel és vízesés. Mi kell még?
Vágólapra másolva!

Egy magánsziget megvásárlását eddig a magányra vágyó milliárdosok legvégső luxusának gondoltuk, ám kiderült, hogy létezik még ennél menőbb dolog is:

ha ezt a szigetet oda vihetjük, ahová csak akarjuk.

Az eddig magán tengeralattjárók tervezésével foglalkozó Migaloo Private Submersible Yachts olyan terveket tett közzé, amely ötvözi egy sziget és egy jacht előnyeit.

Cápákat is etethet

A 117 méter hosszú építményen egy penthouse helyezkedik el 80 méter magasan, 360 fokos körpanorámával. Ide lifttel mehet fel a szerencsés tulajdonos. Az alsóbb szinteken saját dzsungel, vízesés, szabadtéri és víz alatti étkező található, de nem hiányozhat a medence, a pezsgőfürdő, a tornaterem és a szépségszalon sem. A sziget természetközeliségét hangsúlyozzák a vertikális kertek, a pálmafák és még egy cápaetető állomás is.

A Kokomo Ailandre elkeresztelt projektre máris nagy az érdeklődés, és a tervező szerint a technológia már megvan a közeli megvalósítására. A szigetet egyébként nem csak személyes célra lehet használni:

szálloda, cégközpont vagy épp kaszinó is építhető rajta

- írja a News.com.au. Kereskedelmi használat esetén a személyzet elszállása is megoldott, és egy helikopter-leszálló is rendelhető hozzá.