Megkezdte próbaútját a világ legnagyobb vitorlás jachtja

White Pearl luxus vitorlás jacht
Vágólapra másolva!
Elindult próbaútjára a világ legnagyobb, futurisztikus vitorlás jachtja, amely egy orosz milliárdos számára épült Németországban.
Vágólapra másolva!

A White Pearl (Fehér gyöngy) projektnév alatt készülő ékformájú háromárbocos hétfőn indult első próbaútjára a kieli öbölben.

A vitorlás 140 méteres hossza jócskán meghaladja az eddigi rekorderét,

a 114 méteres orosz Szedovét, amely 1921-ben épült ugyancsak Kielben, de 1945-ben hadizsákmányként a Szovjetunióhoz került. Árbocai szintén kivételesen magasak, 90 méteresek.

A minden korábbinál nagyobb és vélhetően fényűzőbb luxusjachton

három éve dolgoznak a legnagyobb titoktartás mellett a kieli German Naval Yards hajógyárban.

Sem a leszállítási határideje, sem leendő neve nem ismert, csak annyit tudni médiaértesülésekből, hogy Andrej Melnyicsenko orosz milliárdos számára épül, és ára elérheti a 100 millió eurót.

Még csak 43 éves

A közgazdász végzettségű Andrej Melnyicsenko 1993-ban alapozta meg üzleti karrierjét, amikor 21 évesen megalapította az MDM Bankot, amely tíz év alatt Oroszország legnagyobb magánbankja lett. A most 43 éves üzletember vagyonát 2015-ben 9,2 milliárd dollárra (2550 milliárd forint) becsülte az amerikai Forbes magazin, amivel a világ 97. leggazdagabb emberének számított, Oroszországban pedig a kilencediknek. Vagyona alapvetően három fő részből áll: övé Oroszország legnagyobb műtrágyagyártó cége, a legnagyobb szénbányavállalata, illetve Szibéria vezető áramtermelő cége.