Magyar utasok maradtak Torontóban

SkyGreece légitársaság gépe felszállás közben Budapestről Torontóba
Vágólapra másolva!
Kétszáz utas, köztük magyarok ragadtak a torontói repülőtéren, miután a görög SkyGreece légitársaság törölte budapesti járatát.
Vágólapra másolva!

Kertész Tímea, akinek három gyereke is Torontóban ragadt a járattörlés miatt, az MTI-nek azt mondta, nem tudnak elérni senkit, sem Torontóban, sem Görögországban.

A járat törlését is onnan tudták meg, hogy kiírták az információs táblán.

Hozzátette: a gyerekeknek csütörtökön kellett volna Budapestre érkezniük. A törlés miatt a lengyel LOT légitársaság járatára vettek jegyet, és feljelentésen gondolkoznak, mert ez 750 ezer forint többletkiadást jelent.

A magyarországi képviselet sem tud semmit

Kovács Julianna, a SkyGreece magyarországi képviseletének ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy semmilyen hivatalos információt nem kaptak sem Torontóból, sem Athénból, azt sem tudni, hány utasról van szó, és mi fog történni velük.

Azt javasolta, hogy az utasok várjanak 1-2 napot, majd keressék meg a magyarországi képviseletet,

mivel volt már példa arra, hogy csütörtök helyett vasárnap indította el a légitársaság a járatot. Hangsúlyozta, hogy másik járatra jegyet mindenki csak saját felelősségre vegyen, mert nem tudni, hogy a SkyGreece annak árát később megtéríti-e.

SkyGreece légitársaság gépe felszállás közben Budapestről Torontóba Forrás: Polesz Ábel

Az MTI telefonon próbálta elérni a társaság görögországi központját, de csütörtök délig a hívásokra senki nem válaszolt. A kanadai görögök által alapított athéni központú SkyGreece-t azért indították el tulajdonosai, hogy összeköttetést teremtsenek a torontói görög diaszpóra és Görögország között. Jelenleg két repülőgépet bérelnek.

Jelentős késésekkel indult

A SkyGreece Airlines 2015. júniustól üzemeltetett menetrend szerinti járatokat egyetlen saját repülőgéppel Kanada és Görögország között – emlékeztet az Airportal repülési szaklap. A légitársaság szerdánkénti járatai zágrábi,

a csütörtöki járatok pedig budapesti közbenső leszállással közlekedtek.

A menetrend szerint hetente egyszer Budapestre érkező járat az eltelt bő két hónap alatt több alkalommal bérelt repülőgéppel, vagy jelentős késésekkel közlekedett.

Elérhetetlen vezetők

A kanadai City News csatorna riportot készített a SkyGreece irodájánál, ahol nem találtak senkit, csak a pórul járt utasokat szólaltatták meg. A cég egyik igazgatóját Facebookon sikerült elérniük, ám érdemi információt ő sem közölt arról, mi a helyzet a céggel, és mire számítsanak az utasok.