Durván megalázta a román lányt egy angliai hotel

Holiday Inn Express
Vágólapra másolva!
Prostinak nézték a friss diplomást, aki diszkriminációnak tartja az elutasítását.
Vágólapra másolva!

Egy 22 éves román lány az angliai Hullban szeretett volna eltölteni egy éjszakát a barátjával a Holiday Inn Express szállodában, de megtagadták tőle a belépést. A recepciós közölte vele: „Sajnáljuk, nem fogadunk románokat."

Alecsandra Puflea, aki a Hull Egyetemen szerzett diplomát kriminológiai és törvényszéki szakon, online foglalta le a szállodai szobát. Amikor azonban átadta a személyi igazolványát, nem engedték be. „Megmutattam a brit jogosítványomat is, de azt mondták,

mondta a lány a Daily Mailnek. Közölték vele, hogy a szálloda szigorú vendégszabályokat vezetett be, mert sok romániai nő prostitúcióra használja a hotel szobáit.

Történt-e diszkrimináció?

„Nagyon zavarban voltam, és nem értettem, miért csinálják ezt. Más vendégek is álltak körülöttem, és nagyon szégyelltem magam” - emlékezett vissza a történtekre. „Nem minden román prostituált” – tette hozzá a Puflea, aki panaszt tett a rendőrségen diszkrimináció miatt.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Mike Mozart

Debra Hutchins, a Holiday Inn Express igazgatója nem kívánta kommentálni a romániai lány elutasításának pontos okát, azt azonban

tagadta, hogy faji diszkrimináció történt volna.

A szálloda mindenesetre bocsánatot kért Pufleától, és felülvizsgálja vendégpolitikáját, hogy jövőben megelőzze a hasonló eseteket.

Szavazzon!

Ön szerint kinek van igaza?