Már építik Kínában a világ legnagyobb Disney-kastélyát

Disneyland Sanghajban makett
Vágólapra másolva!
Megnézheti videón, milyen most, és milyen lesz majd az új vidámpark Sanghajban.
Vágólapra másolva!

Hatalmas médiaérdeklődés mellett mutatták be a Walt Disney Company legújabb szórakoztató parkjának makettjét, amelyet Kína legnépesebb városában, a 25 milliós Sanghajban terveznek felépíteni. Az 5,5 milliárd dollárba kerülő parkot várhatóan 2016 tavaszán nyitják meg.

Hat tematikus részből áll

A parkon belül hat különböző tematikájú területet alakítanak ki, amelyek a következők lesznek: Kalandsziget, Képzelet kertje, Holnapolisz, Kincses barlang, Fantáziaföld és Mickey sugárút.

Itt építik fel a Disney eddigi legnagyobb kastélyát, az Elvarázsolt mesekastélyt.

Ezen felől lesz még benne két hotel, Disneytown néven egy bevásárló- és szórakoztató központ, egy színház és egy különleges fényjátékokat bemutató kert is.

Hatvan éve indult

Az amerikai szórakoztatóipar ékköve épp hatvan éve indult hódító útjára, hiszen 1955. július 17-én nyílt meg a kaliforniai Anaheimben a világ leghatalmasabb szórakoztató központja, Disneyland. A legendás rajzfilmes,

Walt Disney valóságos álomvilágot teremtett,

amely szavai szerint "él, növekszik, lélegzik, újabb és újabb ötletekkel gazdagodik - soha nem fog befejeződni".

Így született az ötlet

A nagy ötlet Los Angeles "Városligetében", a Griffith Parkban pattant ki a fejéből, amikor egyre idegesebben várt két körhintázó lányára. Disney, a többi szülővel együtt, nem tudott mihez kezdeni magával a szemetes és elhanyagolt parkban, s az ácsorgás hamarosan türelmetlen sürgetésbe torkollott. Ekkor arra gondolt, hogy egy olyan szórakoztató központot kellene létrehozni, ahol a gyerekek és a szülők együtt szakadhatnának ki a hétköznapok valóságából, tiszta és biztonságos környezetben, felhőtlenül tölthetnék az időt.

Disneylandnek a megnyitó óta több mint 600 millió látogatója volt. Azóta több Disneyland is épült Floridában, Párizsban, Tokióban és Hongkongban, most pedig Sanghajban építik fel a legújabbat. Az alábbi drónvideón megnézheti, hol tartott júniusban az építkezés.