Olcsó járatokat indít Izraelbe novembertől a Ryanair

Ryanair repülőgép Boeing 737-800 B737
Vágólapra másolva!
Míg az ír fapados bővíti útvonalkínálatát, az Air Serbia leáll a Budapest-Belgrád útvonalon.
Vágólapra másolva!

November 7-től heti két járatot indít Budapestről Izraelbe a Ryanair. A célállomás Ovda repülőtere, amely a Vörös-tenger partján lévő üdülővárostól, Eilattól 60 kilométerre található (ez körülbelül 45 perces utat jelent autóval).

A járatindítás jó hír azoknak, akik olyan üdülési célpontot keresnek, ahol télen is kellemes az időjárás: a nappali átlaghőmérséklet ezen a környéken még januárban sem esik 20 fok alá, éjjel ennél körülbelül 10 fokkal hidegebb van. A tenger hőmérséklete 21-22 fok ilyenkor.

Alacsony kezdőár

Ráadásul a járatnyitást komoly akcióval kezdi az ír fapados légitársaság. Szerdától péntekig ugyanis 9299 forinttól kezdőd árakon kínál jegyeket novemberi és decemberi időpontokra. Az árak egy irányba és feladott csomag nélkül értendők.

Képünk illusztráció Forrás: Polesz Ábel

Izraelbe jelenleg a Wizz Air és az El Al leánya, az UP működtet közvetlen járatot, mindketten Tel-Avivba repülnek. Előbbinél 45 980, utóbbinál 47 800 forintért találtunk oda-vissza jegyet decemberre, a feladott csomagért pedig mindkét társaságnál külön kell fizetni.

Előnyök és hátrányok

Izrael rendkívül gazdag látnivalókban, és a klímája is kedvező. Hátrányaként két dolgot két dolgot szoktak felhozni: az átlagosnál nagyobb terrorfenyegetettséget, illetve a drágaságát.

Visszavonul az Air Serbia

Felfüggeszti Budapest-Belgrád járatát az Air Serbia – írja az Airportal.hu. A szerb légitársaság idén áprilistól indította el járatát, de még a 66 utas felvételére képes ATR 72-es típusú gépek is kihasználatlanul repültek, így október 25-től kiveszi a menetrendjéből Budapestet. Jelenleg a fehérorosz Belavia repül a Minszk-Budapest-Belgrád útvonalon.