Marihuána is jár a reggelihez

magyarok feltalálták a pattanás ellenszerét a marihuánában, füves cigi, füvezés, marihuána
A young woman is seen during a march for the legalization of cannabis in Santiago, on May 18, 2013, as part of the 2013 Global Marijuana March which is being held in hundreds of cities worldwide. AFP PHOTO / Martin BERNETTI
Vágólapra másolva!
Özönlenek a vendégek a kannabisz tematikájú szállodákba Colorado államban, ahol legalizálták a kereskedelmét.
Vágólapra másolva!

Új szálláskategória kezd kialakulni az amerikai Colorado államban, ahol tavaly január óta legalizálták a marihuána kereskedelmét. A speciális vendégkört kiszolgáló hoteleket a Bed & Breakfast mintájára Bud & Breakfastnek nevezték el, mivel az angolban a bud szót – sok más mellett – a fűre is használják.

Terjeszkedik a tulajdonos

Az első ilyen szálloda, az Adagio még 2014 márciusában nyílt Denverben, de a nagy siker nyomán a korábban New Yorkban élő tulajdonos már nyitott egy másikat is Silverthorne néven, amely jóval közelebb van az állam híres sípályáihoz.

Van rá kereslet Forrás: AFP/Martin Bernetti

A 2012 októberében elfogadott törvény szerint a 21 év feletti felnőttek 1 uncia, azaz 28,4 gramm marihuána vásárlására jogosultak az erre engedélyt kapott helyeken, amelyre az állam 25 százalékos adót vet ki. Coloradóban ugyan a törvények lehetővé teszik, hogy a szállodák a szobáik negyedét dohányzónak minősítsék, a legtöbb hotel azonban füstmentes létesítményként üzemel.

Reggelire egy slukk

A legalizálást kihasználó hotelek a dohányzáshoz szükséges eszközöket, marihuánás gyógyító masszázsokat, 4.20-kor pedig happy hourt kínálnak (a 420 a füvezők szimbolikus száma). Emellett a reggelihez a kávé és a croissant mellé egy slukk marihuánát is felszolgálnak, hogy jól induljon a nap – írja a Daily Mail.

Marihuánára vesz fel rendelést egy eladó a denveri 3D Cannabis Center nevű boltban Forrás: MTI/EPA

A dohányzási lehetőség megteremtése mellett a hotelek a kereskedőkkel is kapcsolatban állnak, akiknél vendégeik kedvezményesen vásárolhatnak kannabiszt. A tulajdonos szerint külföldről is érkeznek vendégeik, az érdeklődés pedig olyan nagy, hogy egy all inclusive ranch megnyitását is tervezi, ahol növénytermesztési és főzőtanfolyamokat is ajánlanak majd a marihuána kedvelőinek.