Leszállították a családot a repülőről, mert sírt a kisgyerek

Transavia.com légitársaság
Vágólapra másolva!
Az apa szerint úgy kezelték őket, mint a terroristákat, és ennyi erővel sok családot le lehetne küldeni.
Vágólapra másolva!

Ariella és Mark Aziz a tel-avivi Ben Gurion repülőtérről indultak volna Londonba 18 hónapos lányukkal a Transavia légitársaság járatán. Az apa direkt erre az útra vásárolt kislányának egy gyermekülést, amelynek Sarina nagyon ürült. El is helyezkedtek rendesen becsatolva, ám ekkor kezdődtek a bonyodalmak.

Nem ülhetett a gyerekülésben

Az egyik légiutas-kísérő megkérte a szülőket, hogy vegyék az ölükbe a gyermeket, mert kétéves kor alatt csak így lehet utazni a szabály szerint. A szülők ezt zokszó nélkül meg is tették, és bekapcsolták őt az erre a célra használt biztonsági övvel.

Képünk illusztráció Forrás: Budapest Airport

Sarina azonban rossz néven vette, hogy nem ülhet a saját ülésében, sírni kezdett, és ki akarta kapcsolni az övét. A hisztérikus kislányt nem sikerült lecsillapítani, ezért az apa megkérdezte a légiutas-kísérőt, hogy mit lehetne tenni. Ekkor a személyzet férfi tagja elkezdett vele kiabálni, hogy ez az ő problémája, neki kell megoldani, nem tudnak benne segíteni. A történet vége az lett, hogy a pilóta biztonsági okokra hivatkozva leszállíttatta a családot, és rendőrök kísérték el őket.

Terroristaként kezelték őket

Mark Aziz hangsúlyozta, hogy ő végig alávetetette magát a személyzet utasításainak, nem vitatkozott velük. Az azonban megdöbbentette, hogy úgy kezelik őket, mint a terroristákat. Szerinte ennyi erővel a légitársaság bármely családot leszállíttathatná a repülőről, ahol síró gyerek van.

Biztonsági előírások

A Transavia szóvivője a Daily Mailnek azzal magyarázta a történteket, hogy a biztonsági előírásokat minden utasnak be kell tartania. „Sajnálatos, hogy a gyerek beteg volt, de a repülésbiztonsági szabályokat akkor is követni kell" – tette hozzá. Az apa szerint ugyanakkor a lánya nem volt beteg, de valóban rosszul lett, amikor leszállították őket. „Le is hányt, de senki nem érzett velünk együtt emiatt" – idézte fel az eseményeket.

Szavazzon!

Ön szerint helyesen járt el a légitársaság?