Új járatot indít a Wizz Air Debrecenből

Wizz Air légitársaság, 
A Wizz Air légitársaság London-Lutonból érkező, első menetrend szerinti járata landol a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren
Vágólapra másolva!
Milánó Bergamóba már hatezer forint alatt is el lehet repülni, ahonnan elvileg jó átszállási lehetőségek vannak. A Ryanair Koppenhágába nyit járatot Budapestről.
Vágólapra másolva!

Új útvonalat indít Debrecenből Milánó Bergamóba október 25-étől a Wizz Air. A magyar hátterű diszkont légitársaság kezdetben heti két járatot üzemeltet, szerdán és vasárnap. A jegyárak 5990 forinttól kezdődnek egy útra, kisméretű kézipoggyásszal.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Csatlakozási lehetőségek

A bergamói repülőtér egyórás buszútra van Milánótól, a retúrjegy 10 euróból hozható ki. Húsz percenként jár busz Bergamóba is, amelynek régi városrésze megér egy látogatást, ha van néhány óra a csatlakozásig. A repülőtér ugyanis főleg arról ismert, hogy remek átszállási pontot kínál a távolabbi célpontokra utazóknak, hiszen a Ryanair is rengeteg járatot indít innen.

Bergamo óvárosa Fotó: Gaál Csaba - Origo

A Wizz Air korábban már üzemeltetett járatot Milánóra, amelyet 2013 áprilisában állított le az alacsony kihasználtság miatt. Igaz, akkor a fő repülőtérre, a Malpensára repült, nem a jobb fapados csatlakozási lehetőségeket kínáló Bergamóba. Az átszállási opciókat azonban erősen szűkíti, hogy a Wizz Air gépei este 6-kor indulnak majd Bergamóba, így inkább visszafelé jelenthetnek jó megoldást a tranzitutasoknak.

Debrecenből jelenleg a hollandiai Eindhovenbe és London Luton repülőterére üzemeltet járatokat a Wizz Air.

A Ryanair Koppenhágába repül

A Ryanair ugyancsak kedden jelentette be, hogy új útvonalat nyit Budapest és Koppenhága között. A járat 2015. október 25-én indul, és naponta fog közlekedni. Repülőjegyek 5999 forintos bevezető áron foglalhatók szerdától péntekig. A hír érdekessége, hogy a Ryanair már repül Dániába, mégpedig Billundba, ahol a Legoland működik.