Húszezer alatti árról indul a Wizz Air Tenerifére

TENERIFE Islands Colour Europe Plant Province Of Santa Cruz De Tenerife San Andrés Sand Spain Tenerife Island Urban Scene Vegetation Village HORIZONTAL
Spain, Canary Islands, Tenerife Island, San Andres City, Las Teresitas Beach
Vágólapra másolva!
Már nem kell átszállással bajlódniuk a fapadossal repülő utazóknak.
Vágólapra másolva!

Spanyol lapinformációk után a Wizz Air hivatalosan is bejelentette, hogy október végétől új járatot indít Tenerifére. A magyar hátterű társaság első gépe október 30-án repül a Kanári-szigetekre, és az új útvonalon kezdetben hetente két járatot üzemeltet majd hétfőnként és péntekenként.

A Wizz Air közzétette az induló jegyárakat is. Eszerint egy irányba kis kézipoggyásszal 19 990 forinttól kínálja a jegyeket. Ez ahhoz képest nem mondható soknak, hogy Dubajba is ilyen kezdő áron indított 2013 őszén járatot, és a jelenlegi átszállásos megoldások árfekvéséhez is hasonló (viszont itt nem kell bajlódni a csatlakozással). A nagy kézipoggyász és a feladott csomag viszont jelentősen megdrágíthatja az utat (a tavaly év végén bevezetett dinamikus díjképzésről itt írtunk bővebben.)

Mindenkinek tartogat valamit

A Kanári-szigetek ideális lehet azoknak, akik a magyarországi télből szeretnének elszakadni egy melegebb klímájú helyre, hiszen az Afrika partjainál fekvő szigeteken – és különösen azok déli partjain - télen sem nagyon esik a nappali hőmérséklet 20 fok alá. A légitársaság számára nyilván nem elhanyagolható szempont az sem, hogy sok magyar is dolgozik a szigeteken.

A Las Teresitas strand a sziget északi részén Forrás: Photononstop/Calle Montes

Tenerife, amely a két legnagyobb sziget egyike, különleges adottságokkal rendelkezik: a tengerparti napozás után akár pár óra alatt fel lehet autózni a vulkanikus tájakon keresztül a Teide havas csúcsára, amely 3718 méterével nemcsak Spanyolország, de az Atlanti-óceánban lévő szigetek legmagasabb csúcsa is. Északon pedig gyönyörű régi spanyol városkák – La Laguna, La Orotava, Puerto de la Cruz – fogadják azokat, akiknek megunták az üdülőtelepek világát.

Tenerife a Wizz Air ötödik Budapestről elérhető, télen is napsütéses célpontja. Az új desztinációval együtt a társaság Budapestről 41 útvonalat kínál 21 országba.