Nagy dobásra készül a Wizz Air

TENERIFE
Faithfuls travel by boat to San Sebastien de la Gomera, on the Spanish Canary Islands of Tenerife, as they take part in the pilgrimage of the Virgin of Guadalupe on October 7, 2013. Dozens of boats accompanied the Virgin of Guadalupe from its sanctuary in Puntallana to San Sebastian de La Gomera. Every five years the patron saint of San Sebastian de La Gomera, the Virgen de Guadalupe, is carried during processions around the municipalities of La Gomera as part of the Fiestas Lustrales, an island wide celebration. AFP PHOTO / DESIREE MARTIN
Vágólapra másolva!
Október végétől régóta várt járat indulhat Tenerifére, az örök tavasz szigetére. Nagy kérdés az árazás
Vágólapra másolva!

Sokak kívánsága teljesülhet azzal, ha egy spanyol napilap értesülésének megfelelően közvetlen járat létesül október végétől Budapest és Tenerife között. Az El Diaro cikke szerint a Kanári-szigetek turisztikai hivatala két évre összesen 142 616 euró (43 millió forint) támogatást ítélt meg a tartomány légijárat-fejlesztési alapjából a Wizz Air Hungary Kft. számára az útvonal működtetésére. A spanyol lap úgy tudja, a Wizz Air évi 9440 ülőhely kapacitást vállal a támogatásért cserébe.

A tervek szerint a magyar hátterű társaság gépei október 25-től repülnek majd heti rendszerességgel Tenerife déli repülőterére. A szigetnek két légi kikötője is van: az északi a főváros, Santa Cruz közelében található, míg a délit főként a turisták használják a közelben lévő üdülőhelyek, például Playa de las Américas elérésére.

Újabb hosszú távú járat

A Kanári-szigetekről már akkor megkezdődtek a találgatások, mint a Wizz Air lehetséges célpontja, amikor a légitársaság 2013-ban bejelentette dubaji járatának beindítását. Ez volt ugyanis az első olyan útvonal, amely jelezte, hogy a cég hosszabb, 5-6 órás járatok beindításától sem zárkózik el.

A Wizz Air már több mint egy éve üzemelteti dubaji járatát Forrás: Vándorboy

A Kanári-szigetek ideális lehet azoknak, akik a magyarországi télből szeretnének elszakadni egy melegebb klímájú helyre, hiszen az Afrika partjainál fekvő szigeteken – és különösen azok déli partjain - télen sem nagyon esik a nappali hőmérséklet 20 fok alá. A légitársaság számára nyilván nem elhanyagolható szempont az sem, hogy sok magyar is dolgozik a szigeteken.

Mindenkinek tartogat valamit

Tenerife, amely a két legnagyobb sziget egyike, különleges adottságokkal rendelkezik: a tengerparti napozás után akár pár óra alatt fel lehet autózni a vulkanikus tájakon keresztül a Teide havas csúcsára, amely 3718 méterével nemcsak Spanyolország, de az Atlanti-óceánban lévő szigetek legmagasabb csúcsa is. Északon pedig gyönyörű régi spanyol városkák – La Laguna, La Orotava, Puerto de la Cruz – fogadják azokat, akiknek megunták az üdülőtelepek világát.

A Teide csúcsa a felhők fölé nyúlik Forrás: AFP/Desiree Martin

Nagy kérdés, hogy a Wizz Air hogyan árazza be majd a jegyeket. Jelenleg brüsszeli, milánói, madridi vagy barcelonai átszállással 30-50 ezer forintból lehet kihozni egy fapados fordulót a Ryanairrel, de a menetidő hosszú, néha az ott alvást sem lehet megúszni a rossz csatlakozás miatt. Egy biztos: az új közvetlen járat – ha valóban beindítja a Wizz Air – ezt a problémát megoldja.

Kerestük a Wizz Airt is a hír megerősítésére, de egyelőre nem kívántak nyilatkozni az ügyben.

Korábbi beszámolónkat a másik nagy szigetről, Gran Canariáról itt olvashatja, Fuerteventuáról pedig itt írtunk.