A Wizz Air is bevezeti az előzetes ülőhelyfoglalást

Wizz Air Vándorboy
Vágólapra másolva!
Más diszkontlégitársaságok gyakorlatát követve 2015 májusától a Wizz Air is bevezeti járatain az előzetes ülőhelyfoglalást.
Vágólapra másolva!

A Wizz Air szomszédos ülőhelyeket fog kiosztani azoknak, akik közös foglalással, együtt utaznak, amennyiben erre van lehetőség. Az utasok megváltoztathatják az ingyenes ülőhelyfoglalásukat, és választhatnak egy másik ülőhelyet díj ellenében, amely 1 eurónál kezdődik. Ezt megtehetik a wizzair.com oldalon vagy a WIZZ mobil applikáció segítségével bármely időpontban, de legkésőbb 3 órával a járat indulása előtt.

A keresettebb ülőhelyeket magasabb díjért lehet majd lefoglalni a rendelkezésre állás függvényében, a foglalások sorrendjében. Ilyenek például az extra lábtérrel rendelkező és az első sorokban található ülőhelyek, amelyek lehetővé teszik, hogy az utas érkezés után gyorsabban elhagyhassa a gépet.

Május 19-től minden útvonalra

A légitársaság május 4-től a kijelölt útvonalakon vezeti be az ülőhelyfoglalást, ezek a Budapest-Barcelona, a Katowice-London Luton és a Bucharest-Dortmund járatok. Ezt követően május 19-től a Wizz Air mind a 360 útvonalán bevezeti a rendszert, összesen 37 ország 110 repülőterét érintve.

Forrás: Vándorboy

Azon utasok számára, akik április 8-a előtt foglalnak az érintett járatokra, az utasfelvétel során lesznek kiosztva az ülőhelyek, míg azok az utasok, akik WIZZ extra lábtér szolgáltatást tartalmazó, már meglévő foglalással rendelkeznek, további költség nélkül választhatják majd ki ülőhelyüket. Április 8-tól a foglalási folyamat részévé válik az ülőhelyfoglalás.

Maradnak az elsőbbségi beszállás előnyei

A WIZZ Premium és WIZZ Privilege Pass tagsággal rendelkező utasok ingyen választhatják majd bármely ülőhelyet, és a jövőben is élvezhetik majd az elsőbbségi beszállás előnyeit, amely lehetővé teszi, hogy elkerüljék a sorban állást. Április 8-tól a Wizz Air csökkenti az elsőbbségi beszállás szolgáltatásának árát 2 euróra.

Online díjak, amennyiben az utas meg kívánja változtatni az ingyenes ülőhelyfoglalását
(a díjak a kereslet függvényében változnak)

Ülőhelyek az első sorokban: 5 – 23 euró
Elöl lévő ülőhelyek: 3 - 17 euró
Az utastér első részén lévő ülőhelyek: 2 - 5 euró
Ülőhelyek nagyobb lábtérrel: 5 - 23 euró
Az utastér hátsó részén lévő ülőhelyek: 1 – 2,50 euró

A konkurencia már bevezette

A Wizz Air két fapados konkurense közül az EasyJet már 2012 végén bevezette az előre leosztott helyeket, míg a Ryanair tavaly februártól lépte meg ugyanezt. Ettől függetlenül mindkét társaságnál érdemes időben sorban állni a felszálláskor, mert ha az ingyenesen felvihető kézipoggyász nem fér fel a fedélzetre, azt átrakják a poggyásztérbe, ami plusz időt jelenthet az érkezéskor és plusz bosszúságot okozhat a reptéri szarkák miatt.

A három nagy diszkont légitársaság Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A Wizz Airnél továbbra is csak a kis méretű kézipoggyász felvitele ingyenes, ezért a társaság járatain általában nem szokott gond lenni a túl sok felvitt csomaggal. Az előzetesen kiosztott helyek tudatában így ezentúl nem lesz ok a gépek megrohamozására a felszálláskor.

Szavazzon!

Ön elégedett a Wizz Air lépésével?